Antena 3 CNN Actualitate Vișinel Bălan anunță o primă adopție gay în România: ”Am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”

Vișinel Bălan anunță o primă adopție gay în România: ”Am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”

Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, a vorbit la Antena 3 despre adopțiile gay în România. După ce a făcut pe Facebook anunțul ”primei adopții gay din România”, Vișinel Bălan a precizat pentru Antena 3 că există mai multe astfel de cazuri în țara noastră.

Vișinel Bălan anunță o primă adopție gay în România: ”Am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2021   •   09:14

„Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului.

Felicit curajul Direcției pentru Protecția Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări.

În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, a transmis Vișinel Bălan pe pagina de Facebook.

Prima adopție gay din Romania Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil...

Posted by Visinel Balan on Sunday, November 14, 2021

Într-o intervenție la Antena 3, Vișinel Bălan a oferit mai multe detalii despre acest caz de adopție:

„Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis  tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (n.r. copilul). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (n.r. de adopție gay din România), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit.”, a spus Vișinel Bălan la Antena 3.

×
Subiecte în articol: adoptie gay
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close