Antena 3 CNN Actualitate ”USA Visa Facilitation”, programul care-i ajută pe dascălii din învățământul superior să-și ia viza mai repede

”USA Visa Facilitation”, programul care-i ajută pe dascălii din învățământul superior să-și ia viza mai repede

Vreme de un an, cadrele didactice din învățământul superior din România pot aplica pentru obținerea vizelor B1/B2 – călătorii în scop de afaceri sau călătorii în scop turistic, în cadrul programului ”USA Visa Facilitation”.

”USA Visa Facilitation”, programul care-i ajută pe dascălii din învățământul superior să-și ia viza mai repede
Sursa foto: Getty
de Georgiana Adam    |    27 Noi 2023   •   23:21

Programul a fost lansat de Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) la București, în colaborare cu Guvernul României și al Consiliului Național al Rectorilor (CNR). Scopul acestuia este aderarea țării noastre la programul SUA de scutire a vizelor.

Accesând ”USA Visa Facilitation”, aplicanții pot avea prioritate la obţinerea de programări pentru interviul de acordare a vizelor şi este disponibil atât pentru cadrele didactice din învăţământul superior, cât şi pentru membrii familiilor acestora, respectiv soţ/soţie şi copii.

Se pot înscrie în cadrul programului atât persoanele care au deja de gând să călătorească în SUA, precum și cele care nu au planuri în viitorul apropiat, dar vor dori să viziteze această țară cândva.

”De asemenea, programul poate fi accesat şi pentru reînnoirea vizei existente", se arată într-un comunicat de presă al CNR, potrivit Agerpres.

Care sunt criteriile de eligibilitate ale ”USA Visa Facilitation”:

  • aplicantul să posede cetăţenia română şi să fie cadru didactic într-o instituţie de învăţământ superior din România;
  • să nu îi fi fost refuzat în trecut accesul în Statele Unite;
  • cadrul didactic care aplică pentru viză şi soţul/soţia să nu aibă cazier fiscal sau judiciar.

Programul se derulează prin Universitatea Româno-Americană şi aplicanţii pot cere informaţii, în cazul în care au probleme la înscriere, la adresa [email protected].

"USA Visa Facilitation" se derulează până la 1 octombrie 2024.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close