Antena 3 CNN Actualitate Vizita Papei Francisc. Morți în faimă de martiri. Care sunt cei șapte episcopi ce vor fi beatificați de Papa

Vizita Papei Francisc. Morți în faimă de martiri. Care sunt cei șapte episcopi ce vor fi beatificați de Papa

Vizita Papei Francisc. Morți în faimă de martiri. Care sunt cei șapte episcopi ce vor fi beatificați de Papa
31 Mai 2019   •   09:44

În 19 martie 2019, Cardinalul Angelo Becciu, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților de la Vatican, a fost primit în audiență de către Papa Francisc și i-a așezat pe birou mai multe documente.

Unul dintre decretele pe care Suveranul Pontif și-a pus semnătura în acea zi se referă la beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici care au murit în România între 1950 și 1970.

"Morți în faimă de martiri", așa scrie în decretul papal.

Dosarul lor a călătorit între România și Vatican în ultimii 25 de ani, timp în care echipe mixte de istorici și teologi au studiat peste 45.000 de documente ca să poată susține cauza beatificării.

Firul vieții celor şapte episcopi a fost derulat de mai multe ori, de către comisii diferite.

Iar când ghemul a fost complet, a reieșit, cu argumente factuale și dogmatice, că atitudinea acestor clerici în fața acuzatorilor și a nedreptăților a fost mai curând una supraomenească.

Duminică, 2 iunie, pe Câmpia Libertății de la Blaj − locul unde, la 1848, s-a strigat pentru prima oară "Noi vrem să ne unim cu țara!" −, Papa Francisc va semna decretele de beatificare pentru fiecare dintre cei șapte episcopi greco-catolici.

Mai multe, pe PressOne.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close