Antena 3 CNN Actualitate Vlad Cosma, sub control judiciar. Deputatul nu are voie să părăsească România sau să comunice cu tatăl său

Vlad Cosma, sub control judiciar. Deputatul nu are voie să părăsească România sau să comunice cu tatăl său

Vlad Cosma, sub control judiciar. Deputatul  nu are voie să părăsească România sau să comunice cu tatăl său
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Feb 2014   •   15:23

Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar în cazul deputatului PSD Vlad Cosma pe întreaga perioadă a urmăririi penale. Parlamentarul s-a prezentat  miercuri la sediul DNA Ploieşti, unde i-a fost adusă la cunoştinţă această măsură.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti au dispus, marţi, luarea măsurii controlului judiciar în cazul lui Vlad Alexandru Cosma, pe întreaga durată a urmăririi penale.

În perioada în care se află sub control judiciar, deputatul Vlad Cosma are mai multe obligaţii, între care aceea de a se prezenta la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat, de a-i informa pe anchetatori cu privire la schimbarea locuinţei, de a se prezenta la organul desemnat cu supravegherea, conform programului sau ori de câte ori este chemat.
   
În plus, deputatul nu are voie să părăsească teritoriul României fără încuviinţarea prealabilă a procurorilor de caz şi nu are voie să se apropie şi nici să comunice direct sau indirect cu inculpaţii Răzvan Alexe, Mircea Cosma, Daniel Adrian Alixandrescu şi de cei trei oameni de afaceri denunţători în acest dosar de corupţie.
   
Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de noul Cod de procedură penală, necesară pentru împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală.

Vlad Cosma şi tatăl lui, Mircea Cosma , preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă. Cei doi ar fi cerut şi primit peste un milion de euro de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le încredinţa diverse lucrări publice.

×
Subiecte în articol: vlad cosma Mircea Cosma
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close