Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu vrea carantinarea Capitalei! ”În spitalele din București lucrurile nu par să meargă în direcția bună”

Vlad Voiculescu vrea carantinarea Capitalei! ”În spitalele din București lucrurile nu par să meargă în direcția bună”

Capitala înregistrează un record absolut la numărul de noi infectări cu coronavirus. Peste un sfert din cazurile nou confirmare sunt din București. 1,946 din totalul de 7.439. Rata de infectare la mia de locuitori urcă astfel considerabil față de ziua precedentă.

Vlad Voiculescu vrea carantinarea Capitalei! ”În spitalele din București lucrurile nu par să meargă în direcția bună”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Dec 2020   •   09:30

În acest context, Vlad Voiculescu, cel vehiculat că va prelua ministerul sănătății, vrea carantinarea Capitalei. 

În prezent, numărul bolnavilor internați pe secțiile de Terapie Intensivă este de 1.276, iar cifrele rămân în continuare alarmante. 

Primarul general al Capitalei a anunțat că în acest moment nu se impune măsura carantinării Capitalei, dar recunoaște că vor fi discuții pe marginea acestui subiect. 

”Această discuție nu a avut loc, cu mențiunea că este una din ipoteze, dar nicidecum Bucureștiul nu intră în carantină. Deci este ultima ipoteză, așa cum a fost pusă în practică la Sibiu și în alte locuri, pentru moment nu se pune această problemă”, a declarat Nicușor Dan. 

Numărul bolnavilor de coronavirus crește alarmant de la o zi la alta. Așa că vice-primarul ales al Capitalei va cere edilului Nicușor Dan carantinarea orașului.

”Aproape 10.000 de cazuri în ultimele 7 zile. Terapiile Intensive sunt pline, în spitalele din București lucrurile nu par să meargă în direcția bună, cu siguranță va trebui luată în considerare solicitarea de carantină”, spune Vlad Voiculescu. 

Carantină cerută, dealtfel, și de specialiști, care trag un semnal de alarmă. Măsurile luate până acum nu au avut efect.

”Situația din Capitală este, poate, cea mai îngrijorătoare din țară la ora asta, pentru că se cumulează cu cea din Ilfov. Vedem că în ultimele 4 zile avem o medie cumulată între București și Ilfov de peste 2.000 de cazuri zilnice, iar ultima măsură este carantina. Sper că, dacă se va lua o asemenea măsură, să se ia de data asta serios”, spune și medicul Octavian Jurma. 

Între timp, autoritățile par să joace alba-neagra cu raportările de coronavirus. Pe 1 decembrie, în București erau înregistrare 808 îmbolnăviri, cu 6 infectări la mia de locuitori. Cinci zile mai târziu, cazurile din Capitală săreau de 1.600. Dar, surpriză! Potrivit datelor oficiale, incidența infectărilor scădea la 5 cazuri la mie. 

×
Subiecte în articol: carantină București Vlad Voiculescu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close