Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu compară cazul Andreei Moldovan cu al lui Kovesi: La câţiva ani distanţă, "statul român" a ales să acţioneze la fel

Vlad Voiculescu compară cazul Andreei Moldovan cu al lui Kovesi: La câţiva ani distanţă, "statul român" a ales să acţioneze la fel

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că situaţia Andreei Moldovan, fost secretar de stat, este asemănătoare cu cea a procurorului-şef Laura Codruţa Kovesi, fost şef DNA, afirmând că amândouă au fost demise de la vârful unor instituţii, dar s-au bucurat de apreciere în afara ţării.

Vlad Voiculescu compară cazul Andreei Moldovan cu al lui Kovesi: La câţiva ani distanţă, "statul român" a ales să acţioneze la fel
Sursa foto: Colaj Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2021   •   15:56

"Dr. Andreea Moldovan va lucra la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la Geneva. 

Povestea recentă a Andreei este nu doar povestea unei românce profesioniste şi cinstite care are parte de apreciere mai degrabă în străinătate decât în ţara ei. Este o poveste comună a milioane de români. 

Voiculescu: Povestea Andreei este a unei românce profesioniste care are parte de apreciere în străinătate mai mult ca în România

Un detaliu suplimentar cred că merită remarcat: o româncă atacată de tot ce înseamnă presă mafiotă în această ţară a fost demisă de la vârful unei instituţii fără ca măcar o dată să îi fi fost reproşat ceva, fără să fi primit măcar un telefon înainte. 

Ultima dată când se întâmpla ceva similar – în cazul LCK – măcar ieşea purtătorul de cuvânt să anunţe. Acum a fost un comunicat de presă. La câţiva ani distanţă, ‘statul român’ a ales să acţioneze la fel", a scris Vlad Voiculescu, marţi, pe pagina de Facebook.

Ulterior, Vlad Voiculescu a adăugat un comentariu la propria postare, cu referire la numirea fostului premier, Viorica Dăncilă, pe un post de consultant la Banca Națională.

Voiculescu, despre Dăncilă la BNR: Numiri în instituțiile statului care nu au nicio legătură cu competența

"În oglindă, numirea doamnei Viorica Vasilica Dăncilă la BNR. Povestea a zeci sau sute de mii de numiri în instituțiile statului român care nu au nicio legătură cu cinstea sau competența. Și în acest caz… de decenii întregi, "statul român" alege să acționeze la fel", a mai scris Vlad Voiculescu.

Medicul Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a angajat ca expert la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, unde va lucra la Departamentul pentru prevenirea şi controlul infecţiei COVID-19.

Moldovan a fost eliberată din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii pe 14 aprilie, odată cu revocarea lui Vlad Voiculescu de la şefia instituţiei.
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close