Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu a suspendat concursurile de angajare în spitalele din subordinea Primăriei Bucureşti

Vlad Voiculescu a suspendat concursurile de angajare în spitalele din subordinea Primăriei Bucureşti

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, actual consilier general și viitor viceprimar al Capitalei, solicită revizuirea competenţelor personalului angajat pe ultima sută de metri, după alegerile locale. Toate concursurile demarate la o săptămână după scrutinul din 27 septembrie, au fost suspendate.

Vlad Voiculescu a suspendat concursurile de angajare în spitalele din subordinea Primăriei Bucureşti
de Claudia Popovici    |    02 Noi 2020   •   17:15

Vlad Voiculescu contestă condiţiile în care urmează să se desfăşoare concursurile pentru ocuparea unor posturi de inginer de specialitate, înginer de specialitate debutant şi referent în cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

"Am facut sesizări împotriva unor concursuri organizate rapid după alegeri, pentru ocuparea unor posturi administrative în ASSMB, entitatea care gestioneaza spitalele din subordinea Primariei”, a spus Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

El susţine apoi, că mai mulţi candidaţi au fost numiţi pe ultima sută de metri după alegeri, fără concurs în fruntea instituţiilor din subordinea Primăriei de către fostul edil

"Multi dintre oamenii numiţi fără concurs în fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei de către Gabriela Firea au încercat astfel să-și securizeze pozitiile: e mult mai greu sa fie demişi dupa câştigarea concursurilor", a mai spus Vlad Voiculescu, în postarea de pe Facebook.

Voiculescu este de părere că în plină pandemie personalul angajat în ASSMB ar trebui să aibă cunoștințe temeinice în domeniile de referință: juridic, administrativ, de management, sanitar, economie, finanțe, după caz, pentru a putea răspunde în mod competent sarcinilor de serviciu și pentru a asigura îndeplinirea obiectului de activitate și scopului ASSMB.

"Suntem în plină pandemie şi avem nevoie să fim siguri că oamenii ce administrează lucrurile sunt cei mai competenţi posibil, nu angajaţi pe ultima sută de metri de către administratia coruptă a Gabrielei Firea”, a mai spus Vlad Voiculescu, în postarea de pe Facebook.

El mai precizează că ASSMB are nevoie de o reformă profundă

“Este ceasul al 12-lea ca politizarea din institutiile din sănătate trebuie să înceteze. Nu voi face şi nu voi accepta nici macar o singura numire politică in domeniile pe care le voi coordona.

Avem nevoie de o reformă profundă a ASSMB şi a managementului spitalelor şi aducerea acestora în secolul 21.

Aştept să pot face asta, odată cu preluarea funcţiei de viceprimar şi a atribuţiilor. Sper să nu mai dureze mult”, a încheiat Vlad Voiculescu postarea de pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu ASSMB
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close