Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu: ''Soluția este depolitizarea sănătății''

Vlad Voiculescu: ''Soluția este depolitizarea sănătății''

Vlad Voiculescu a vorbit despre reformele care ar trebui luate urgent în sistemul sanitar. Vicepreşedintele USR a precizat faptul că depolitizarea sistemului este una dintre cele mai importante măsuri care ar trebui puse în aplicare şi nu ezitat să vină şi cu o serie de acuzaţii la adresa actualilor guvernanţi spunând că managerii unor spitale au servit intereselor de partid, ci nu pacienţilor.

Vlad Voiculescu: ''Soluția este depolitizarea sănătății''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    17 Noi 2020   •   19:35

Viceprimarul Capitalei Vlad Voiculescu, a anunţat că depolitizarea trebuie să înceteze în spitalele din toată ţara.

''Propuneam pentru prima dată în mod serios în România depolitizarea spitalelor. Îmi aminesc care erau comentariile tuturor. Îmi amintesc că ambele partide prin anumiţi reprezentanţi ai lor întradevăr, şi toate partidele din România s-au opus prin foarte mulţi oameni a celor schimbări.

Depolitizarea managementului de spital, spuneam atunci foarte clar ce înseamnă. Înseamnă că spitalele servesc pacienţii şi nu servesc interese de partid, sau interese ale Universităţilor de Medicină şi Farmacie. Spuneam atunci că şefii de secţie trebuie să fie aleşi prin concurs. Spuneam atunci că cei care sunt şefi în partide, nu ar trebui să devină şefi în spitale publice.

Politizarea vine la pachet cu deprofesionalizarea, vine la pachet cu sentimentul şi realitatea concertă, că aceşti manageri de spital nu ne servesc pe noi, nu îşi servesc pacienţii, nu îşi servesc personalul din spital, ci servesc interesele de partid'', a spus liderul PLUS București, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre depolitizarea managementului de spital

''PSD și PNL, partidele care au condus pe rând sănătatea din România în ultimii 30 de ani au descoperit cu ocazia nenorocirii de la Piatra Neamț și în prag de alegeri un nou cuvânt: "DEPOLITIZARE". 
Cât de proști îi cred oare pe români?
Oare faptele lor nu vorbesc de la sine? 
---------
Și dacă tot zic de fapte, singura reformă în direcția depolitizării și a profesionalizării sistemului de sănătate este cea începută în 2016, tocmai cu depolitizarea managementului de spital. Și faptele vorbesc de la sine.
Din păcate sistemul a fost mai puternic în 2017 și fie au anulat, fie nu au respectat mai nimic din reformele Guvernului Cioloș. 
În ciuda piedicilor puse de partidele vechi - care profită de puterea ordonanțelor de urgență pentru a-si atinge scopuri electorale asa cum stim prea bine că e "rețeta" - iată ce știu sigur că voi face la București:
• Depolitizarea sistemului și oprirea hoției generalizate;
• Transparență totală;
• Reguli clare și mecanisme de control pentru ca acele reguli să fie respectate;
• Investiții în spitale și în resursa umană.
#sanatate #managementspital #usrplus

×
Subiecte în articol: depolitizare spitale Vlad Voiculescu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close