Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu: Dacă ne vaccinăm, în 6-9 luni am putea să scăpăm de pandemia de COVID-19

Vlad Voiculescu: Dacă ne vaccinăm, în 6-9 luni am putea să scăpăm de pandemia de COVID-19

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat, luni, într-o intervenție la Antena 3, că dacă populația se va vaccina, am putea să scăpăm de pandemia de COVID-19 în următoarele 6 sau 9 luni.

Vlad Voiculescu: Dacă ne vaccinăm, în 6-9 luni am putea să scăpăm de pandemia de COVID-19
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    11 Ian 2021   •   19:45

"Cred că noi trebuie să respectăm viața și sănătatea, dincolo de orice. Și a fost greu până acum și cred că o să mai fie greu, dar împreună cred că putem să trecem peste asta. Și putem să câștigăm timp prin respectarea regulilor și să salvăm viața celor mai vulnerabili.

Iar de scăpat din asta o să scăpăm prin vaccinare. Este prima dacă când avem o șansă reală, o speranță că într-un timp definit, cât de cât definit, putem să vorbim despre 6 luni, putem să vorbim despre 9 luni, am putea să scăpăm de această pandemie.

Gândiți-vă puțin cum vedeați lucrurile în martie anul trecut, dacă v-ar fi spus cineva că în iarna următoare o să fie mai rău, cum ați fi primit atunci vestea că există un vaccin", a spus Vlad Voiculescu, în exclusivitate în emisiunea 'Decisiv' moderată de Cătălina Porumbel.

Câți români s-au vaccinat luni, 11 ianuarie

România continuă în forţă campania de vaccinare anti-COVID. În ultimele 24 de ore, au fost imunizate aproape 17.000 de persoane. Dintre acestea, doar o mică parte a suferit reacţii alergice. Mai exact, 40 de români au acuzat febră, dureri de cap şi diverse alergii, la scurt timp după administrarea serului.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a emis ultimul bilanţ referitor la mersul campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 16.896 de persoane, medici din spitale, medici de familie, asistente şi alte cadre medicale care se încadrează în specificul Etapei I de vaccinare.

Statistica pe ultimele 24 de ore este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) - 16.896.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) - 125.190.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):
  40 reacții comune și minore, dintre care:
- 18 reacții de tip local;
- 22 reacții generale.

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
428 comune și minore, dintre care:
- 173 reacții locale cu durere la locul injectării;
- 255 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie)

Printre cei care s-au vaccinat în ultimele 24 de ore se numără şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Acesta a declarat că speranţa revenirii la o viaţă normală constă în vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane.
Raed Arafat s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Primele declarații ale șefului DSU după imunizare

Până în acest moment, în România s-au vaccinat 125.190 de cadre medicale dintr-un total de peste 300.000 care profesează în ţara noastră.
Vineri, 15 ianuarie, va începe oficial şi etapa a II-a a vaccinării, în care vor fi imunizaţi, în principal, bolnavii cronici şi angajaţii care intră în contact cu publicul.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close