Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la "Matei Balș". Ministrul Sănătății a dat dreptate Antenei 3

Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la "Matei Balș". Ministrul Sănătății a dat dreptate Antenei 3

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, l-a demis luni pe managerul interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate de directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu.

Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la "Matei Balș". Ministrul Sănătății a dat dreptate Antenei 3
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    22 Feb 2021   •   23:47

"Decizia vine în urma încurcăturii pe care autoritățile au făcut-o astăzi. Noi dimineață am difuzat informația potrivit căreia sunt 23 de pacienți care au murit în urma incendiului de la Balș, ultimul dintre ei fiind un cetățean italian. La trei ore după această informație Ministerul Sănătății a dat o precizare de presă prin care informa faptul că știrea difuzată de noi nu este una adevărată, însă în urma unei anchete făcute de către ministrul Sănătății s-a dovedit faptul că au fost mai multe disfuncționalități în informațiile pe care institutul "Matei Balș" le-a deținut cu privire la transferul pacienților.

Acesta este și motivul pentru care ministrul Sănătății a solicitat demararea unei anchete a corpului de control la "Matei Balș" care să stabilească cum s-a făcut transferul pacienților în dimineața incendiului", a spus Carmina Pricopie, senior editor Antena 3.

Ministrul Sănătății a luat decizia demiterii după ce reprezentanții INBI „Matei Balș” au comunicat informații contradictorii cu privire la un pacient decedat la Spitalul Județean Ilfov, spunând că nu ar fi fost internat, în timpul incendiului din 29 ianuarie, în Pavilionul V. Ulterior, reprezentanții INBI „Matei Balș” au revenit asupra informării.

"Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.

Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.

Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.
La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate", precizează Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Horoscop 29 mai 2023. Gemenii au o idee de milioane
x close