Antena 3 CNN Actualitate Legea vaccinării, disponibilă în următoarele săptămâni. Cum îi va afecta pe cei care nu vor să-și vaccineze copiii

Legea vaccinării, disponibilă în următoarele săptămâni. Cum îi va afecta pe cei care nu vor să-și vaccineze copiii

Legea vaccinării, disponibilă în următoarele săptămâni. Cum îi va afecta pe cei care nu vor să-și vaccineze copiii
Sursa foto: foto: pixabay.com
23 Oct 2016   •   18:00

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat duminică, într-o emisiune tv, că legea vaccinării va fi disponibilă în următoarele săptămâni, menţionând că decizia privind viitorul act normativ va fi asumată de către Guvern, transmite Agerpres.

"Susţin vaccinarea şi susţin importanţa vaccinurilor. (...) Legea vaccinării (...) o să fie disponibilă public în următoarele săptămâni. Opinia Ministerului Sănătăţii, apropo de mesajele pe care postăm şi pe Facebook şi în general comunicarea publică a ministerului, este, cu siguranţă, în favoarea vaccinărilor. Este de necontestat faptul că vaccinurile au eradicat boli şi au redus incidenţa lor. (...) Cu siguranţă, este o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca guvern", a afirmat Voiculescu.

Întrebat dacă susţine obligativitatea vaccinării, ministrul Sănătăţii a subliniat că părinţii trebuie să ia o decizie informată, în condiţiile în care un copil care nu a fost vaccinat i-ar putea afecta şi pe ceilalţi dintr-o anumită comunitate.

"Trebuie să iei, cel puţin, o decizie informată. Dacă vrei să nu-ţi vaccinezi copilul, minimul pe care ţi-l poate cere statul este să iei o decizie informată. (...) Decizia de a nu vaccina un copil nu afectează doar acel copil şi nu doar acea familie, ci poate afecta şi pe alţii din acea comunitate. (...) Dacă eu aş avea un copil, mi l-aş vaccina, cu siguranţă", a conchis ministrul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: vaccinare
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close