Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu a semnat Ordinul pe înmormântări. Slujba, în conformitate cu practicile religioase

Vlad Voiculescu a semnat Ordinul pe înmormântări. Slujba, în conformitate cu practicile religioase

Ordinul care reglementează noile reguli în ceea ce privește înmormântarea celor care au decedat de COVID-19 a fost semnat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și va fi trimis către Monitorul Oficial.

Vlad Voiculescu a semnat Ordinul pe înmormântări. Slujba, în conformitate cu practicile religioase
Sursa foto: Hepta
de Raluca Bîrcă    |    09 Apr 2021   •   12:41

În urmă cu scurt timp, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a semnat modificarea ordinului care era în vigoare încă din martie 2020. 

Astfel, regulile privind înmormântarea celor răpuși de COVID-19 se vor schimba. Familiile îşi vor putea îngropa apropiaţii după canoanele fiecărui cult.

În plus, bolnavii de Covid internaţi vor putea chema preotul la spital, pentru rugăciune.

”Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noul ordin și vor fi introduse câteva reguli care trebuie respectate”

Reprezentanții cultelor s-au întâlnit, joi, cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar în urma discuțiilor s-a decis că cei care și-au pierdut viața în urma infecției cu SARS-CoV-2, vor putea fi înmormântați conform datinilor religioase.

"Reprezentanții cultelor au acces la pacienții bolnavi de COVID. Ordinul de Ministru se va semna mâine. Cel târziu luni va fi în Monitorul Oficial, de atunci va intra în vigoare.

Va conține modificări și reglementări suplimentare. Măsuri de protecție. Despre asta a fost vorba dintotdeauna. Era vorba despre un Ordin din aprilie 2020. Este vorba despre protejarea sănătății oamenilor și ce se întâmplă în timpul înmormântărilor.

Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noul ordin și vor fi introduse câteva reguli care trebuie respectate.

Vorbim despre accesul preotului în spital la pacienții care au nevoie, și pentru aparținători. E bine că pacienții care au nevoie de susținere să o primească din partea reprezentanților cultelor și aparținătorilor.

Pentru cei care vor să își ia adio de la cei dragi, vrem să facem în așa fel încât acest lucru să se petreacă în condiții de siguranță", a declarat, joi, ministrul Sănătății, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor. 

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close