Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii spune că ştie de ce nu au fost sunate rudele celor de la Matei Balş. "Datele erau sigilate...". Raed Arafat îl contrazice

Ministrul Sănătăţii spune că ştie de ce nu au fost sunate rudele celor de la Matei Balş. "Datele erau sigilate...". Raed Arafat îl contrazice

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susţine că rudele victimelor de la spitalul Matei Balș nu au fost sunate deoarece datele de contact ar fi fost sigilate de Poliție.

Ministrul Sănătăţii spune că ştie de ce nu au fost sunate rudele celor de la Matei Balş. "Datele erau sigilate...". Raed Arafat îl contrazice
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2021   •   22:40

Potrivit ministrului Voiculescu, datele rudelor pacienților internați la Institutul Matei Balș sunt notate pe hârtie.

După incendiul produs vineri dimineață în spital, polițiștii au sigilat clădirea în care se aflau hârtiile, în vederea desfăşurării anchetei în cazul pacienţilor decedaţi.

Astfel, susţine ministrul Voiculescu, autoritățile nu au putut suna rudele pacienților pentru a le anunţa în legătură cu situația creată și cu spitalele unde au fost mutați pacienții supravieţuitori.

Ca urmare, reprezentanții spitalului au fost nevoiți să deschidă linii telefonice pentru a le permite rudelor să sune și să ceară informații.

Ministrul Sănătăţii a susţinut că nu există o procedură în vigoare pentru astfel de situații. El a anunțat că va propune modificări ale regulamentelor.

În schimb, secretarul de stat Raed Arafat susţine că rudele pacienţilor au fost contactate.

Raed Arafat: Au fost trimise echipe la 97 de familii

Raed Arafat a spus, vineri, la Punctul de Întâlnire, că autorităţile din Ministerul de Interne au făcut eforturi, încă din prima parte a zilei, să îi contacteze pe membrii familiilor pacienţilor internaţi în saloanele care au luat foc la Institutul Matei Balş.

"La ora 9 erau active două numere de telefon la M.A.I. La Dispeceratul de coordonare a urgenţelor, două persoane au început să preia apelurile familiilor, având în faţă o listă, ce a fost completată pe parcurs, cu spitalele unde au fost evacuaţii pacienţii. Poliţia a luat legătura cu managementul spitalului şi au fost trimise echipe la familii acasă. Au ajuns la 97 de familii pentru a le informa, chiar dacă unele dintre acestea au sunat (la numerele M.A.I., n.r.). 

DSU a luat legătura cu Crucea Roşie şi cu Asociaţia pentru Asistenţii Sociali - partenerii noştri, şi i-am rugat să ne ajute cu cei care au ajuns în faţa spitalului", a precizat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu incendiu Matei Balș
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close