Antena 3 CNN Actualitate În război cu mai mulţi lideri PNL, Vlad Voiculescu îi anunţă sfârşitul în funcţie unei apropiate a lui Ludovic Orban

În război cu mai mulţi lideri PNL, Vlad Voiculescu îi anunţă sfârşitul în funcţie unei apropiate a lui Ludovic Orban

Tot mai mulţi lideri PNL s-au declarat nemulţumiţi de modul în care este organizată campania de vaccinare şi l-au atacat pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Printre cei care i-au cerut chiar demisia ministrului Sănătăţii s-a numărat şi Violeta Vijulie, şefa ANFP, o apropiată a lui Ludovic Orban, căreia Voiculescu i-a anunţat, sfârşitul în funcţia respectivă.

În război cu mai mulţi lideri PNL, Vlad Voiculescu îi anunţă sfârşitul în funcţie unei apropiate a lui Ludovic Orban
Sursa foto: hepta
de Cristi Popovici    |    11 Ian 2021   •   20:15

Tensiunile dintre PNL şi USR-PLUS sunt din ce în ce mai mari şi au apărut din cauza modului în care este organizată campania de vaccinare. Sunt lideri PNL care cer în acest moment demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Într-o intervenţie în direct la Antena 3, Vlad Voiculescu le-a răspuns contestatarilor săi.

Primarul PNL al Clujului, Emil Boc a cerut ca Guvernul să suporte costurile vaccinărilor care se fac în teritoriu, prin asigurarea primelor pentru medici şi a banilor necesari amenajării şi funcţionării centrelor de vaccinare. În schimb, în viitoarea Ordonanţă de Guvern este prevăzut ca aceste costuri să fie împărţite între Guvern şi administraţiile locale. Boc l-a acuzat pe Vlad Voiculescu că nu cunoaşte legea privind finanţarea centrelor de vaccinare.

"Domnul Boc repetă şi astăzi ceea ce a comunicat duminică. Repet ce am spus atunci. Vorbim de un act normativ care a fost trimis spre consultare tuturor entităţilor asociative din România. Am trimis către Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor. De la toţi aşteptam o reacţie în scris, care a venit abia azi, după ce domnul Boc a considerat că este mai bine să iasă public şi să se plângă de o primă versiune a unei Ordonanţe de Urgenţă, care, de altfel a mers către jumătate din Guvern spre aprobare. Nu ştiu care sunt motivele pentru care dânsul face asta"

Întrebat dacă îl bănuieşte pe Emil Boc că ar avea motiv ascunse pentru care l-a atacat public, Vlad Voiculescu a răspuns: "Sunt destule probleme în sănătate de care trebuie să mă ocup, nu vreau să fac eu bănuieli."

Vlad Voiculescu a continuat apoi despre cum vor fi împărţite cheltuielile pentru campania de vaccinare: "Suntem în situaţia în care Ministerul Sănătăţii, în urma discuţiilor, va putea să preia cel mai probabil costurile pentru persoanal, pentru toată ţara. În privinţa costurilor pentru amenajarea centrelor şi operarea lor (frigidere, chiuvete, scaune, paturi, paravane, servicii de curăţenie, nu propune nimeni să se construiască acum săli de sport speciale, sau cămine culturale)...Pentru aceste costuri se vor putea solicita fonduri de la nivel central. Ideea că Ministerul Sănătăţii ar putea să suporte costurile vaccinării pentru toată ţara nu e deranjantă, ar fi cât se poate de bine dacă am primi toate fondurile. Dacă acest lucru se decide în cadrul Guvernului, noi ne bucurăm. Singurul interes al MS este ca lucrurile să meargă bine"

Vlad Voiculescu l-a atacat voalat pe Emil Boc, spunând că oraşe sau comune mici nu s-au plâns de lipsa banilor, ci a făcut-o tocmai municipiul Cluj, unul din cele mai bogate din România.

"Încă de acum o lună, de pe vremea Guvernului Orban, doamna vicepremieri Turcan a cerut o estimare a fondurilor necesare pentru centrele de vaccinare şi pot să vă spun suma pe care a solicitat-o minicipiul Cluj atunci. Era vorba de 104.000 lei. Dacă asta e o sumă de care un oraş cum e Clujul să se poticnească, mă îndoiesc. Cred că este o neînţelegere", a spus Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, răspuns pentru Rareş Bogdan

Un alt lider PNL care l-a atacat pe Vlad Voiculescu este prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan. Printr-o scrisoare publică, acesta i-a cerut ministrului Sănătăţii să acţioneze imediat în cazul de la Corabia, acolo unde un bătrân a fost lăsat să agonizeze pe holurile spitalului.

Vlad Voiculescu, care a cerut o anchetă la spitalul respectiv, i-a răspuns lui Rareş Bogdan: "Ce ar fi trebuit să fac, trebuia să trimit potera direct?! Evident că încercăm să aflăm care este situaţia reală. Aplicăm amenzi unde este cazul. Sunt două persoane care au fost amendate, la fel şi spitalul. Este comisie de etică în spital şi procedurile sunt reverificate, împreună cu tot personalul din spital. Sunt măsuri clar şi ceea ce se poate face"

Vlad Voiculescu o ameninţă cu demisia pe şefa Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici

Un alt lider PNL, Violeta Vijulie, a scris pe Facebook că la ministerul Sănătăţii ar trebui să se întoarcă fostul ministru liberal Nelu Tătaru. Practic, i-a cerut demisia actualului ministru.

Vlad Voiculescu a avut un răspuns ironic, de această dată, chiar ameniţător la adresa protejatei fostului premier Ludovic Orban, cel care a uns-o în funcţia de preşedinte a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. "Cred că dânsa va fi schimbată în curând din funcţie, dar asta nu este o ameninţare, ci ceea ce ştiu eu. Instituţia pe care o conduce dânsa nu va mai fi condusă de aceeaşi persoană", a fost răspunsul dat de Vlad Voiculescu.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu Emil Boc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close