Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu anunță noi restricții: "Astăzi vor fi prezentate!"

Vlad Voiculescu anunță noi restricții: "Astăzi vor fi prezentate!"

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, într-o conferință de presă susținută în fața Ministerului Sănătății, că este posibil că astăzi, oficialii să anunțe noi măsuri restrictive.

Vlad Voiculescu anunță noi restricții: "Astăzi vor fi prezentate!"
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    23 Mar 2021   •   13:23

"Nicio măsura nu poate fi exclusă atât timp cat este vorba de sănătatea oamenilor, dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare. Vor exista câteva masuri pe care le discutăm acum la Ministerul Sănătății, împreună cu DSU, cu INSP, există un set de măsuri care vor fi anunțate.

Măsuri ar putea sa însemne inclusiv restricții suplimentare. În cursul zilei de astăzi vor fi prezentate, cel mai probabil, un set de măsuri, care da, înseamnă și restricții. 

În acest moment nu vorbim despre carantinare. Scopul acestui Guvern, sau dorința Guvernului și împărtășită de fiecare membru al Guvernului, este ca, de Paști, oamenii să aibă sărbători așa cum se cuvine. Sărbători așa cum se cuvine înseamnă să fie pe cât se poate în afara pericolului, sau să fie un pericol cât mai gestionabil, pe de-o parte, și pe de altă parte e important pentru fiecare dintre noi să ne întâlnim cu cei dragi, să ciocnim un ou de Paște și așa mai departe.

Sperăm să putem face lucrul acesta! Asta înseamnă că, în cele câteva săptămâni pe care le mai avem până de Paștele ortodox, și mai sunt aproape două săpămâni până de Paștele catolic, trebuie să luăm măsuri pentru a fi în siguranță, noi și ai noștri”, a declarat, marți, Vlad Voiculescu

Florin Cîțu: În acest moment nu discutăm de carantină în București. Școlile nu se închid

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marți, că încă nu se ia în considerarea instituirea carantinei zonale pentru Minicipiul București și că va purta discuții cu ministerul Sănătății înainte de a se lua orice decizie care să afecteze viețile bucureștenilor.

"Le spun bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte decizia" a spus Cîțu într-o conferință de presă susținută marți, după ce a participat la bilanțul ministerului de Interne.

"Această cifra reprezintă una dintre informatiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Sunt și alte informații pe care le luăm în calcul.

Trebuie să discutăm și cu alți specialiști. Și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm ce se întâmplă." 

Premierul Cîțu: Nu este o opțiune carantina totală. Nu luăm acest lucru în calcul

"După ce discutăm cu ministerul Sănătății ne uităm și la celelalte informații, cu implicații pentru toți cetățenii Bucureștiului, nu doar pe partea de sănătate.

Nu se închid școlile. Școlile rămân în continuare. Știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis școlile.

Avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns astăzi aici. Am putea să oprim singuri această pandemie daca respectăm regulile pe care le avem în vigoare. Aceleași reguli le-am avut în decembrie și rata a scăzut."

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close