Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii cere Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să ţină închise afacerile HoReCa din Bucureşti

Ministrul Sănătăţii cere Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să ţină închise afacerile HoReCa din Bucureşti

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicită menținerea restricțiilor în București, în pofida datelor furnizate de autorităţi, care indică o scădere a ratei de infectare sub 3 la mia de locuitori.

Ministrul Sănătăţii cere Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să ţină închise afacerile HoReCa din Bucureşti
de Georgiana Adam    |    22 Ian 2021   •   14:40

Potrivit ministrului, "măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții". Aceasta, mai ales în contextul în care a fost confirmat un caz cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei, susţine Vlad Voiculescu.

Ministrul invocă un raport difuzat joi de ECDC (Centrul European pentru Controlul Bolilor), care arată că riscul epidemiologic european și național este ridicat, din cauza celor trei noi mutații ale virusului.

El subliniază că orice alte măsuri de relaxare luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București, susţin surse citate de G4media.

Și primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus, joi, că ar mai trebui așteptat câteva zile înainte de a se lua decizia relaxării restricțiilor impuse în București, după ce incidența a scăzut sub 3 la mie.

Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a reunit vineri, după prânz, pentru a discuta despre ridicarea unor restricții în București.

Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţii restaurantelor, cafenelelor şi barurilor la interior, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close