Antena 3 CNN Actualitate Cum încearcă Ministerul Educaţiei să-l scoată pe ministrul Vlad Voiculescu absolvent de Master. "Nu avea voie!"

Cum încearcă Ministerul Educaţiei să-l scoată pe ministrul Vlad Voiculescu absolvent de Master. "Nu avea voie!"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este absolvent de studii superioare la nivel de master, fără a fi făcut vreodată dovada că are o diplomă studii universitare încheiate prin licenţă!

Cum încearcă Ministerul Educaţiei să-l scoată pe ministrul Vlad Voiculescu absolvent de Master. "Nu avea voie!"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   17:34

Concluzia reiese din răspunsul Ministerului Educaţiei, prezentat în exclusivitate la Antena 3 de jurnalista Adina Anghelescu.

"Domnul Vlad Vasile Voiculescu a depus la Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), în decembrie 2015, un dosar pentru recunoașterea diplomei obținute la Vienna University of Economics and Business, Austria, instituție de învățământ superior acreditată.

În ianuarie 2016, diploma a fost echivalată cu diplomă de master (care cuprinde și ciclul de licență pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă).

Vlad Voiculescu, declarat absolvent de Master în România pe baza unei diplome obţinute în Austria şi echivalată "tradiţional"

Dl. Voiculescu a urmat, conform celor descrise în Suplimentul la diplomă (documentul descriptiv al programului de studii), un ciclu de studii cu durata de 4 ani, ce are criteriu de admitere diploma de bacalaureat și care se finalizează cu eliberarea unei diplome cu titlul Magister, ce permite titularului acces la doctorat (...)

În conformitate cu dispozițiile legale aplicabile la nivelul Uniunii Europene, titlul de Magister din Austria are un corespondent în diploma românească de studii universitare de licență de 4 ani, anterior introducerii sistemului Bologna.

Atât în Austria, cât și în România (...) aceste studii universitare de licență pre-Bologna sunt echivalente studiilor de Master din sistemul Bologna. 

Studiile universitare din Austria care conferă gradul de Magister sunt, tradițional, studii de licență echivalente, în prezent, la nivelul studiilor universitare de master", se precizează în răspunsul Ministerului Educaţiei.

Adina Anghelescu: Ministerul Educaţiei nu avea voie să adauge acest pasaj

E ceva este foarte dubios în echivalarea studiilor lui Vlad Voiculescu la Viena. El nu avea diploma de studii de licenţă. I-a fost echivalată diploma de Magister din Austria cu diploma de Master în specialitate. Ce uimeşte este pasajul în care se spune că 'prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care care nu s-a eliberat diplomă distinctă (...)'

Ministerul nu avea voie să adauge acest alineat. Nu poţi să presupui tu, Minister, că Vlad Voiculescu are şi studii de licenţă fără să aibă diploma de licenţă depusă.

Mai este un semn de întrebare: de ce Vlad Voiculescu a simţit nevoia să îşi echivaleze studiile în 2016? Eu am un răspuns: pentru că atunci era în funcţie Guvernul Cioloş (în care V.Voiculescu a deţinut primul mandat de ministru al sănătăţii, n.r.)", a spus la Antena 3 jurnalista Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu studii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close