Antena 3 CNN Actualitate Vlădescu ironizează jurnaliştii: Rămâne de văzut dacă plata pe DDA e corectă sau e evaziune fiscală

Vlădescu ironizează jurnaliştii: Rămâne de văzut dacă plata pe DDA e corectă sau e evaziune fiscală

Vlădescu ironizează jurnaliştii: Rămâne de văzut dacă plata pe DDA e corectă sau e evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Aug 2010   •   14:51

Ministrul Finanţelor se arată foarte interesat de modul în care sunt plătiţi ziariştii. Miercuri, Sebastian Vlădescu i-a atras atenţia unei ziariste acreditate la Guvern că este "de văzut" dacă este plătită în mod corect prin drepturi de autor sau dacă nu cumva modalitatea prin care e remunerată de angajator reprezintă o formă de evaziune fiscală.

Comentariul ministrului a venit după ce ziarista i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, explicaţii mai clare privind modalitatea de declarare a veniturilor din drepturi de autor.

Sebastian Vlădescu a întrebat-o în mod ironic pe ziaristă dacă este sculptor, scriitor sau poet. În momentul în care aceasta i-a răspuns că e jurnalist, ministrul Finanţelor a arătat că e nevoie de clarificarea modalităţii prin care aceasta e remunerată.

"Este de văzut dacă dumneavostră sunteţi plătită în mod corect pe drepturi de autor sau dacă modalitatea în care dumneavoastră sunteţi plătită este o formulă de evaziune fiscală", a atenţionat-o Vlădescu pe ziaristă, potrivit Mediafax.

Sebastian Vlădescu a mai declarat că nu fost încă la niciunul din ghişeele unde trebuie depuse declaraţii pentru veniturile din activităţi independente. Referitor la aglomeraţia de la ghişee, ministrul a spus că nu poate fi vorba decât despre probleme punctuale, care vor fi rezolvate în timp.

"În acest moment încercăm să punem ordine într-o zonă în care s-a făcut evaziune fiscală pe piaţa muncii şi faptul că dumneavoastră susţineţi că ceea ce încercăm noi să facem este greşit, este în neregulă! Lupta cu evaziunea fiscală este ceva care ne dorim cu toţii, inclusiv pe piaţa muncii. Încercăm să punem ordine!" a insistat Vlădescu.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close