Antena 3 CNN Actualitate A murit artistul plastic Vladimir Cioroiu. Doliu în lumea artei din România

A murit artistul plastic Vladimir Cioroiu. Doliu în lumea artei din România

Artistul plastic Vladimir Cioroiu a murit la vârsta de 72 de ani, a anunţat, marţi, Uniunea Artiştilor Plastici din România.

A murit artistul plastic Vladimir Cioroiu. Doliu în lumea artei din România
Sursa foto: Uniunea Artiștilor Plastici din România/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   21:23

"Uniunea Artiştilor Plastici din România anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a artistului Vladimir Cioroiu, membru al Filialei de Arte Decorative din Bucureşti. (...) Sincere condoleanţe familiei şi prietenilor! Dumnezeu să-l odihnească!", a transmis UAP, într-o postare pe Facebook.

Născut la 13 mai 1950 în Londra, Marea Britanie, Vladimir Cioroiu a absolvit în 1971 Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", iar în 1977 Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", Facultatea de Arte Decorative, Departamentul Ceramică – Sticlă – Metal, la clasa profesorilor Zoe Băicoianu, Monica Damian și Marcel Brici.

În anul 1988 inițiază și organizează primul Salon Național de Artă în Sticlă, "Formă și Lumină" la Galeria "Orizont", București.

Citiţi şi: Povestea emoţionantă a unui artist plastic care a devenit student la 69 de ani: "Am învăţat să privesc, dintr-un alt punct de vedere, arta"

De-a lungul carierei s-a făcut remarcat prin sculpturile sale în sticlă la un număr impresionant de expoziții naționale și internaționale de Arte Decorative și Design, fapt ce i-a adus mai multe premiiꓽ în 1986, Premiul Salonului Tineretului de Artă Plastică și Decorativă, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Artele Focului în 2003, iar în 2017 Premiul Transparențe la Salonul Sticlei.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close