Antena 3 CNN Actualitate Sociologul Vladimir Ionaș: "Declarațiile lui Vlad Voiculescu alimentează teoriile conspirației"

Sociologul Vladimir Ionaș: "Declarațiile lui Vlad Voiculescu alimentează teoriile conspirației"

Sociologul Vladimir Ionaș spune că declarațiile de vineri ale fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit cărora numărul de decese provocate de COVID-19 raportat de autorități este sub cel real, nu face decât să alimenteze foarte mult teoriile conspirației.

Sociologul Vladimir Ionaș: "Declarațiile lui Vlad Voiculescu alimentează teoriile conspirației"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Apr 2021   •   08:53

"Suntem foarte mulți cei care am considerat încă de la începutul pandemiei că multe dintre metodele de calcul diverse decizii pe care Guvernul le ia, inclusiv metodele de calcul pentru carantinare au probleme, nu sunt cele mai bune, ar putea fi îmbunătățite. 

Dar tu ca ministru, la finalul mandatului, pe un fond de frustrare vizibilă, să vii să faci o astfel de afirmație, eu mă întreb de ce nu ai făcut-o săptămâna trecută, când încă erai pe funcție", a declarat Vladimir Ionaș, potrivit gandul.ro.

Ionaş: Mie mi se pare foarte prost ales momentul

Sociologul mai apreciază că momentul este foarte prost ales pentru astfel de afirmaţii.

"Mie mi se pare foarte prost ales momentul. Nu era momentul să vii cu astfel de afirmații, în cel mai rău caz puteai vorbi cu șeful partidului pe care îl reprezinți, cu domnul Dan Barna, care este vicepremier și coordonează Sănătatea și îl rugai să meargă mai departe, să încerce să rezolve această problemă", mai spune sociologul.

Vineri seara, Vlad Voiculescu şi-a nuanţat declarațiile făcute dimineață despre subraportarea morților COVID-19, după ce a spus că diferența între datele raportate poate fi "de ordinul miilor".

Întrebat despre câte mii de cazuri este vorba, Vlad Voiculescu a răspuns că deocamdată nu se știe, dar este o certitudine faptul că decesele COVID-19 nu sunt raportate corect.

Voiculescu revine: Nu e vorba de morți ascunși, e o chestiune de metodologie

De asemenea, cheestionat despre faptul că a ieșit public cu cifra de "câteva mii", fostul ministru a afirmat că a comparat cele 2 platforme - alerte.ms.ro și corona-forms -. Pe o platformă raportează spitale, iar pe cealaltă "toate entitățile" și diferența este "semnificativă". Cele două platforme sunt în coordonarea Ministerului de Interne, respectiv a INSP și Ministerului Sănătății.

Totuşi, "nu e vorba de morți ascunși. Este o chestiune de metodologie", a precizat fostul ministru.

Vineri dimineață, Vlad Voiculescu vorbea despre "indicii" că morții COVID-19 nu sunt raportați corect.

×
Subiecte în articol: Vladimir Ionaș Vlad Voiculescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close