Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Putin, anunț important despre viitorul relaţiilor ruso-turce: ”Eliminăm toate sancțiunile”

Vladimir Putin, anunț important despre viitorul relaţiilor ruso-turce: ”Eliminăm toate sancțiunile”

Vladimir Putin, anunț important despre viitorul relaţiilor ruso-turce: ”Eliminăm toate sancțiunile”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
09 Aug 2016   •   19:12

Rusia va elimina pas cu pas sancţiunile împotriva Turciei, însă prioritatea este ca relaţiile bilaterale dintre cele două ţări să ajungă la nivelul de dinaintea crizei diplomatice izbucnite în urmă cu nouă luni, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin după întrevederea cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan la Sankt Petersburg, scrie Reuters şi AFP.

Totodată, Putin a afirmat că discuţiile pe care le-a avut cu Erdogan vor avea o influenţă importantă asupra viitorului relaţiilor ruso-turce.

Preşedintele rus a subliniat că se aşteaptă la 'o muncă dificilă pentru revigorarea cooperării economice' cu Turcia.

Având în vedere scăderea bruscă a schimburilor comerciale dintre cele două ţări în ultimele luni, 'tendinţa este foarte tristă. Avem o muncă dificilă de făcut pentru a revigora cooperarea economică şi comercială', a afirmat Putin în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Erdogan. 'Acest proces a fost deja lansat, însă va dura ceva timp', a mai spus el.

'Ţările noastre au toate posibilităţile pentru a restabili pe deplin cooperarea bilaterală', a dat asigurări Putin, subliniind că 'prioritatea' este ca această cooperare să revină la 'nivelul de dinaintea crizei'.

În acelaşi timp, Putin a afirmat că Rusia şi Turcia au un obiectiv comun pentru a rezolva criza din Siria şi este posibil ca ambele două ţări să treacă peste neînţelegerile privind modul în care această situaţie ar trebui rezolvată.

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close