Antena 3 CNN Actualitate Opozant rus, supraviețuitor a două tentative de otrăvire: "Nimic nu-l va opri pe Vladimir Putin!"

Opozant rus, supraviețuitor a două tentative de otrăvire: "Nimic nu-l va opri pe Vladimir Putin!"

Vladimir Kara-Murza, un cunoscut opozant al regimului lui Vladimir Putin, a comentat, la CNN, posibilitatea încetării agresiunii ruse în Ucraina.

Opozant rus, supraviețuitor a două tentative de otrăvire: "Nimic nu-l va opri pe Vladimir Putin!"
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    15 Mar 2022   •   00:15

Potrivit lui Kara-Murza, nu există argumente pe care Vestul să le invoce, astfel încât Putin să pună capăt intervenției militare.

"Nimic nu-l va opri pe Putin.

Singurul final strategic al crizei ar fi acela în care Vladimir Putin nu mai e la putere în Rusia.

Este singura soluție strategică. Știm cine este el. Este la putere de peste 22 de ani. A ucis, a băgat oameni la închisoare.  A atacat societatea civilă din Rusia.

Vladimir Kara-Murza: "Dacă Occidentul face compromisuri, peste trei ani avem aceeași situație"

A atacat alte țări. A pus botniță presei independente. Acum, vedem catastrofa umanitară pe care a dezlănțuit-o în mijlocul Europei. 

Dacă, întâmplător - nu cred că acest lucru se va întâmpla acum - dar dacă Occidentul ar face compromisuri, dacă Occidentul ar ceda într-un fel cererilor lui Putin, ne-am confrunta cu aceeași situație anul viitor, peste doi ani, peste trei ani.

Singura cale de a opri agresiunea, singurul mod de a opri represiunea, singura cale de a pune capăt crimelor și abuzurilor pe care le-au comis Vladimir Putin și regimul său este ca Vladimir Putin să fie alungat de la putere.

Vladimir Kara-Murza: "Doar rușii îl pot alunga pe Putin de la putere"

Inutil s-o spun, doar ruși pot face asta. Doar poporul rus poate declanșa schimbarea politică în țara noastră", a spus Kara-Murza.

Vladimir Vladimirovici Kara-Murza este unul dintre cei mai notorii politicieni de opoziție din Rusia.

Este cunoscut drept "protejatul" lui Boris Nemțov, fost opozant al lui Putin, asasinat în 2015 chiar lângă zidul Kremlinului.

Kara-Murza a fost ales în Consiliul de Coordonare a Opoziției din Rusia, în 2012, și a servit ca vice-lider al Partidului Popular al Libertății, din 2015 până în 2016.

Conform Wikipedia, Kara-Murza a realizat două filme documentare - They Chose Freedom și Nemtsov.

Vladimir Kara-Murza: două episoade în care, aparent, s-a încercat eliminarea sa

Din 2021, lucrează în calitate de cercetător principal la Centrul Raoul Wallenberg pentru Drepturile Omului.

În 2015 și în 2017 a supraviețuit unor tentative de otrăvire cu un agent toxic care nu a fost identificat.

A fost internat iar după episodul din 2017 a fost plasat, chiar, în comă indusă, dar și-a revenit și și-a continuat tratamentul în străinătate.

O solicitare depusă de avocatul său în vederea unei investigații, în legătură cu incidentul din 2015, a fost respinsă de autoritățile ruse fără explicații.

Mostre din sângele lui Kara-Murza au fost trimise mai multor laboratoare, inclusiv unuia afiliat poliției federale americane, FBI.

FBI nu a dezvăluit detaliile analizei menite să determine ce anume i-a declanșat politicianului simptomele care au determinat spitalizarea sa în 2015 și 2017.

×
Subiecte în articol: Vladimir Kara-Murza Vladimir Putin
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close