Antena 3 CNN Actualitate Vodafone a primit acordul Comisiei Europene pentru a prelua UPC. Tranzacția ar trebui finalizată până la sfârșitul lunii iulie

Vodafone a primit acordul Comisiei Europene pentru a prelua UPC. Tranzacția ar trebui finalizată până la sfârșitul lunii iulie

Vodafone a primit acordul Comisiei Europene pentru a prelua UPC. Tranzacția ar trebui finalizată până la sfârșitul lunii iulie
18 Iul 2019   •   14:37

Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care Vodafone va prelua operațiunile Liberty Global din Germania, Ungaria, Cehia și România. Tranzacția este de 18,4 miliarde de euro. 

În România, tranzacția prin care Vodafone va prelua UPC ar trebui să fie finalizată până pe 31 iulie 2019. 

"Pe plan local, această achiziție va permite Vodafone să fie un competitor și mai puternic în raport cu pozițiile dominante de pe piața de comunicații electronice, asumându-și rolul de catalizator pe zona de inovație și digitalizare a societății. Este preconizat ca tranzacția să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019. 

În viitor, Vodafone România va putea oferi servicii convergente competitive clienților săi, ceea ce îi va permite să își împlinească viziunea de a aduce tehnologia și inovația mai aproape de toată lumea. De asemenea, prin achiziția UPC se creează o competiție sustenabilă și eficientă în cadrul industriei locale de telecomunicații, ceea ce va contribui la creșterea gradului de digitalizare a societății românești”, a anunțat Vodafone România. 

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: "Astăzi am primit vești îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piața de comunicații fixe și mobile, internet și televiziune. Suntem cu toții foarte entuziasmați să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni și suntem convinși că, împreună, vom aduce contribuții importante sectorului de comunicații electronice, poziționând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește digitalizarea".

Mihnea Rădulescu, CEO UPC România: "Ne aflăm într-un moment important din istoria UPC România în urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alătura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. Așteptăm cu încredere momentul în care vom începe să colaborăm cu Vodafone și ne vom uni forțele pentru a contribui la crearea unui jucător puternic pe piața de telecom”.

×
Subiecte în articol: Vodafone România
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close