Antena 3 CNN Actualitate Voicu, Locic, Căşuneanu şi Costiniu trimişi în judecată de DNA

Voicu, Locic, Căşuneanu şi Costiniu trimişi în judecată de DNA

Voicu, Locic, Căşuneanu şi Costiniu trimişi în judecată de DNA
Sursa foto: voicu
21 Mai 2010   •   13:16

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a senatorului Cătălin Voicu, a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic şi a judecătorului Florin Costiniu.

Senatorul Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Costiniu este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, în timp ce Costel Căşuneanu este acuzat de cumpărare de influenţă, în formă continuată, iar Locic de cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată.

Potrivit DNA, în anul 2009, inculpatul Cătălin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Căşuneanu în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizând 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promiţând că în schimb va interveni pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie investiţi cu soluţionarea unui dosar având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi C.N.A.D.N.R. şi-i va determina pe aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale la care Costel Căşuneanu era asociat.

Comunicatul de presă al DNA (pdf)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: voicu DNA trimitere in judecata
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close