Antena 3 CNN Actualitate Voicu rămâne după gratii: "Un singur om mă vrea în arest" (VIDEO)

Voicu rămâne după gratii: "Un singur om mă vrea în arest" (VIDEO)

Voicu rămâne după gratii: "Un singur om mă vrea în arest" (VIDEO)
12 Apr 2010   •   12:26

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, cererea de eliberare sub control judiciar a senatorului Cătălin Voicu. Acesta rămâne, astfel, în arest. În faţa instanţei, Voicu s-a apărat cum a putut şi a adus la rândul său acuzaţii legate de cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak.

Cătălin Voicu s-a plâns magistraţilor de la instanţa supremă că a fost supus unui linşaj mediatic şi că nu are încredere în interceptările şi înregistrările făcute de DNA şi SRI în cazul său.

"Ce aş putea să fac să dovedesc contrariul, că nu este adevărat ceea ce s-a relatat în mass-media. (...) Solicit să răspund pentru faptele mele, nu pentru răstălmăcirile lor. (...) Contest acele discuţii purtate între mine şi generalii Matei şi Isac, precum şi cu alţi doi poliţişti, pe motiv că, inclusiv cele patru persoane audiate fiind în faţa procurorilor, nu îşi recunosc vocile pe acele înregistrări, nu recunosc ordinea discuţiilor, precum nici pasaje întregi din acele discuţii", a declarat Cătălin Voicu, cita de Mediafax.

Voicu a mai declarat că "un singur om" îl vrea arestat şi a lăsat de înţeles că ar avea legătuă cu cazul răpirii jurnaliştilor români în Irak. Senatorul a evitat însă, să spună la cine face referire.

"Zeci de milioane de euro au plecat din România în Irak şi au ajuns în conturile poliţiei irakiene şi doar puţin peste un milion de euro în conturile răpitorilor. Un singur om mă vrea în arest şi nu m-a vrut la Interne, iar DNA îl reprezintă, nu eu vorbesc la Palatul Cotroceni pe telefoane", a mai spus Voicu, citat de sursa precizată.

Pe parcursul audierii sale, Cătălin Voicu a încercat să demonteze fiecare acuzaţie adusă şi a explicat că nu crede că este o coincidenţă faptul că a fost ridicat de procurorii DNA de pe stradă, la doar o zi după ce a contstat validarea alegerilor prezidenţiale la Curtea de Apel Bucureşti.

Cătălin Voicu a contrazis şi acuzaţiile DNA cum că ar fi luat de la afaceristul Costel Căşuneanu 260.000 de euro. Acesta a mărturist că a fost vorba doar despre 200.000 iar banii erau de fapt pentru finul său Dan Floarea Radu.

Referitor la omul de afaceri Marius Locic, senatorul Voicu a spus acesta ar fi primit un telefon de ameninţare din partea unei persoane străine, care i-a spus că ar fi oferit mulţi bani în Poliţia Capitalei pentru ca afaceristul să fie arestat.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Catalin Voicu proces Irak
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close