Antena 3 CNN Actualitate Voiculescu, despre carantinarea Bucureștiului: ”Nu o excludem și ajungem acolo în câteva zile!”

Voiculescu, despre carantinarea Bucureștiului: ”Nu o excludem și ajungem acolo în câteva zile!”

România poate cumpăra echipamente și mobilier medical, poate construi clădiri sau folosi altele, dar nu poate aduce personal medical, a spus, duminică, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. El spune că „limita e dată de personal”, pentru că „nu l-am prețuit așa cum ar fi trebuit”.

Voiculescu, despre carantinarea Bucureștiului: ”Nu o excludem și ajungem acolo în câteva zile!”
de Andreea Cigolea    |    21 Mar 2021   •   19:52

Întrebat cum va reușit să mărească numărul de paturi în ATI la 1.600, cât a spus premierul, dacă în prezent sunt 1.408, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că limita nu e dată de paturi, ci de personal medical.

”În fiecare zi se fac eforturi de la MS, dar mai ales în spitale pentru a crește numărul de paturi, dar există o limită. Limita e dată de personal. În momentul acesta, la Matei Balș, unul dintre cele mai mari centre din țară, pe care ne bazăm, care este în prima linie împotriva COVID-19, sunt probleme de personal, de asemenea. Așteaptă personal care să fie detașat din alte spitale. Dacă aici sunt probleme, vă închipuiți că peste tot în țară există limitări”, a spus Voiculescu.

Ministrul a precizat că România a pierdut mulți medici și asistente medicale și asta este „principala nenorocire”.

”Am pierdut foarte mulți medici, foarte multe asistente au plecat în străinătate. Nu i-am prețuit așa cum ar fi trebuit și asta este principala nenorocire cu care ne confruntăm în momentul acesta. Repet, putem să cumpărăm mobilă, putem să cumpărăm echipamente, putem chiar să construim clădiri sau să folosim altele, dar ca să găsești un medic e o provocare”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Acesta atrage atenția că orice medic luăm de pe altă secție înseamnă acces redus la servicii de sănătate pentru bolnavi care nu suferă de COVID-19, ci au alte suferințe.

”Nu există, nu putem să inventăm, să îi producem astăzi (pe medici – n.r.). E o resursă limitată”, a spus ministrul Sănătății.

Carantinarea Bucureștiului în câteva zile

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu exclude carantina pentru municipiul București și este convins că rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mare decât cea raportată și va mai crește. Vlad Voiculescu a spus, duminică, faptul că nu este exclusă carantina în București.

„Nu putem exclude acest lucru (carantina - n.r.) și după 6 la mie - și senzația mea este că vom ajunge acolo în câteva zile -, nicio măsură nu poate fi eliminată și atunci o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei și o să vedem”, a spus ministurl Sănătăți.

Acesta a spus că între închiderea centrelor comerciale peste weekend și închiderea școlilor, preferă închiderea centrelor comerciale.

Ministrul a mai spus că este convins că „Bucureștiul are, astăzi, o cifră mai mare (de infectare - n.r.)”, atunci când a fost întrebat dacă rata de infectare de duminică, din București, este de 5,33 sau 5,46 la mie.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close