Antena 3 CNN Actualitate Volkswagen și BMW amendate de UE cu 875 de milioane de euro

Volkswagen și BMW amendate de UE cu 875 de milioane de euro

Uniunea Europeană a amendat producătorii de automobile Volkswagen și BMW cu 875 de milioane de euro, după ce acestea au ”încălcat regulile UE referitoare la practici anticoncurenţiale, concentrându-se asupra dezvoltării tehnice în domeniul emisiilor de oxid de azot”,conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Volkswagen și BMW amendate de UE cu 875 de milioane de euro
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    08 Iul 2021   •   17:30

Sancțiunile ar fi venit în urma unei înțelegeri între trei mari producători de automobile, Mercedes, Volkswagen și BMW, prin care aceștia ezitau să folosească o nouă tehnologie, pe care o dețineau, pentru diminuarea emisiilor de carbon de la noile modele de autoturisme, cu scopul de a nu-și face concurență reciproc.

”În cursul acestor reuniuni, timp de peste cinci ani, producătorii de automobile s-au coordonat cu scopul de a nu depolua mai mult decât prevăd reglementările UE”, transmite Comisia Europeană.

Producătorul german de autoturisme, Volkswagen, a fost amendat cu 502 milioane de euro, iar BMW cu 373 de milioane de euro, pentru restrângerea concurenţei în domeniul sistemelor de evacuare a gazelor de eşapament ale maşinilor diesel, conform AFP.

Volkswagen, BMW şi Mercedes ”s-au întâlnit în mod frecvent în cadrul unor reuniuni tehnice, pentru a discuta despre dezvoltarea tehnologiei reducerii catalitice selective (SCR), care elimină emisiile nocive de oxid de azot (NOx) din gazele de eşapament ale maşinilor cu motor diesel, prin injectarea ureii (cunoscută sub numele de AdBlue)”, precizează Comisia Europeană.

Mercedes a dezvăluit înțelegerea dintre Companii și, astfel, a primit imunitate totală, evitând amenda de 727 de milioane de euro, pe care ar fi putut să o primească.

×
Subiecte în articol: Mercedes BMW volkswagen amenzi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close