Antena 3 CNN Actualitate Vom avea pasaj rutier la Piaţa Sudului. Oprescu: Va reduce timpul de traversare a zonei cu 74%

Vom avea pasaj rutier la Piaţa Sudului. Oprescu: Va reduce timpul de traversare a zonei cu 74%

Vom avea pasaj rutier la Piaţa Sudului. Oprescu: Va reduce timpul de traversare a zonei cu 74%
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Mai 2014   •   16:29

Primăria Capitalei are veşti bune pentru şoferii şi pietonii care traversează zona Piaţa Sudului. Acolo se va construi un pasaj rutier subteran, dar şi alte patru pietonale care vor reduce timpul de traversare a zonei cu 74%, susţine edilul Bucureştiului.

Primarul Capitalei, ministrul Fondurilor europene şi reprezentanţii firmei de construcţii au semnat astăzi contractul pentru începerea lucrărilor. Acestea vor fi gata până la finalul lui 2015. 

 
Pasajul subteran va avea o lungime de peste 350 de metri. În paralel, se vor construi patru pasaje pietonale subterane între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiilor de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.  
 
Proiectul vizează şi lucrări de refacere a liniei de tramvai existente atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei, dar şi lucrări pentru liniile de troleibuz aflate în zonă. 
 
Costul total al lucrărilor depăşeşte 127 de milioane de lei. Din aceasta sumă, 96 de milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.
 
În aceeaşi zonă, la intersecţia Şos. Mihai Bravu cu Splaiul Unirii, municipalitatea lucrează la alte două pasaje rutiere, cele construite peste Dâmboviţa. Primarul Sorin Oprescu a anunţat că primul pod va fi deschis circulaţiei în scurt timp, pe sensul dinspre Piaţa Sudului spre Şoseaua Mihai Bravu.  

×
Subiecte în articol: piata sudului Sorin Oprescu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close