Antena 3 CNN Actualitate Nu folosiți niciodată această vopsea pentru colorarea ouălor! ANPC: ”Reprezintă un real pericol pentru sănătate!”

Nu folosiți niciodată această vopsea pentru colorarea ouălor! ANPC: ”Reprezintă un real pericol pentru sănătate!”

”Nu utilizați aceste tipuri de vopsele! Pot reprezenta un real pericol pentru sănătate”, atrage atenția Paul Anghel, director în cadrul ANPC, în Joia Mare.

Nu folosiți niciodată această vopsea pentru colorarea ouălor! ANPC: ”Reprezintă un real pericol pentru sănătate!”
Sursa foto: Getty Images / Iuliia Bondar
de Laura Dinu    |    02 Mai 2024   •   13:11

Potrivit oficialului ANPC, achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și după citirea cu atenție a etichetei produsului.

”Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și se va citi cu atenție eticheta produsului, care trebuie să conțină: numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, instrucțiuni de utilizare, data durabilității minimale.

Atenție! La vopsirea ouălor nu utilizați vopsea pentru alte destinații, precum cea tipografică sau pentru textile. Utilizarea altor tipuri de vopsele, poate prezenta un real pericol pentru sănătate”, atrage atenția Paul Anghel pe o rețea socială. 

”Sfecla roșie este ideală pentru a vopsi ouăle. Această legumă este o sursă bună de pigmenți roșii și galbeni cunoscuți sub numele de betalaine.

Betalainele sunt formate din betacianine (roșii) și betaxantine (galbene). Cea mai importantă betacianină din sfeclă este betanina și reprezintă 75-95 % din pigmentul roșu.

Datorită acestei substanțe, sfecla are o culoare roșie intensă și poate acoperi ușor coaja poroasă a unui ou.

De asemenea, în cazul în care vopseaua atinge albușul de ou, acesta poate fi consumat fără probleme”, mai scrie oficialul ANPC pe o rețea socială. 

Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și se va citi cu atenție eticheta produsului, care...

Publicată de Paul Anghel pe Joi, 2 mai 2024

×
Subiecte în articol: ANPC vopsea ouă
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close