Antena 3 CNN Actualitate Vor să vină acasă. 215 români din Siria şi membrii familiilor acestora au cerut repatrierea

Vor să vină acasă. 215 români din Siria şi membrii familiilor acestora au cerut repatrierea

Vor să vină acasă. 215 români din Siria şi membrii familiilor acestora au cerut repatrierea
Sursa foto: mihaisilviubotezatu.wordpress.com
23 Feb 2012   •   17:11

215 cetăţeni români din Siria şi membrii familiilor acestora au cerut până în prezent repatrierea.

45 dintre aceştia au adresat cereri de repatriere imediată, fiind ajutaţi să facă rezervări pentru cursele aeriene de linie, iar 170 au făcut cereri de repatriere ulterioară, urmând ca ulterior să decidă când vor părăsi Siria.

"Nu este cazul în acest moment pentru decizia trimiterii unei aeronave speciale", a declarat, pentru MEDIAFAX, Doris Mircea.

Până în acest moment, Ambasada Romândă de la Damasc a ajutat 18 cetăţeni români să ajungă acasă, urmând ca în noaptea de 23 spre 24 februarie să mai vină acasă încă 11.

O echipă din cadrul MAE s-a deplasat, în perioada 15-20 februarie în regiune, pentru a pregăti demersurile necesare unei eventuale stări de urgenţă, care ar implica cetăţeni români.

De asemenea, misiunea României în Siria menţine un contact permanent cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz.

MAE apelează la cetăţenii români aflaţi în Siria, ca aceştia să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc. În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37  - unde catăţenii români pot suna pentru sprijin şi consulare.

Potrivit unei declaraţii a fostului ministru de externe, Teodor Baconschi, în Siria se află aproximativ 5,000 de cetăţeni români.

×
Subiecte în articol: Siria cetateni romani repatriere MAE
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close