Antena 3 CNN Actualitate Vosganian: Prioritatea mea, ca ministru, este de a repara ceasul de pe faţada Ministerului Economiei

Vosganian: Prioritatea mea, ca ministru, este de a repara ceasul de pe faţada Ministerului Economiei

Vosganian: Prioritatea mea, ca ministru, este de a repara ceasul de pe faţada Ministerului Economiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    21 Dec 2012   •   19:52

Ministrul desemnat al Economiei, Varujan Vosganian, a glumit la audierea sa, spunând că are ca prioritate repararea ceasului aflat pe faţada ministerului de resort.

"Acuma, ca să trecem peste dimensiunea anecdotică, vreau să vă spun că prioritatea mea, ca şi acum cinci ani, este aceea de a repara ceasul din turla ministerului care pe mine mă indispune. Nu funcţionează, din păcate, de o bucată de vreme arată ora 4 fără 25 de minute, deci arată ora exactă de două ori pe zi. De două ori pe zi arată ora exactă ceea ce cred că e prea puţin, totuşi", a spus Vosganian.

Pe lângă repararea ceasului, priorităţile lui Varujan Vosganian se referă la reindustrializarea României, găsirea unor rezolvări pentru Oltchim sau Roşia Montană şi, nu în ultimul rând, aducerea redevenţelor pe care statul le încasează la nivel european.

"Priorităţile noastre, în cele trei componente, sunt: în primul rând reactualizarea politicii industriale. Ultimul document de politică industrială este cel din anul 2008. Există câteva teme de maximă actualitate cărora trebuie să le dăm o soluţie şi care nu ţin de o viziune amplă, strategică dar care ne preocupă, începând cu CupruMin, cu şisturile şi terminând cu Roşia Montana sau cu Oltchim. Acestea sunt teme care au preocupat dezbaterea publică, necesită o viziune politică fermă şi o soluţie economică ce să nu facă nici abuz de politicianism, nici abuz de populism şi care să respecte, în acelaşi timp, şi suveranitatea naţională asupra resurselor noastre şi posibilităţile de a le valorifica. Nivelul redevenţelor va fi actualizat în plan european şi nu doar la combustibili ci şi la pietriş, şi la neferoase, la toate rezervele pe care le are România şi, dacă îmi permiteţi să spun, chiar şi la apă", a declarat ministrul desemnat al Economiei.
×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian
Parteneri
"Anul 2023 ar putea fi unul fără vară". Avertismentul climatologilor
x close