Antena 3 CNN Actualitate Legea dării în plată, adoptată în aplauze la Camera Deputaților. Daniel Zamfir: Le dăm o șansă oamenilor să nu mai fie sclavii băncilor

Legea dării în plată, adoptată în aplauze la Camera Deputaților. Daniel Zamfir: Le dăm o șansă oamenilor să nu mai fie sclavii băncilor

Legea dării în plată, adoptată în aplauze la Camera Deputaților. Daniel Zamfir: Le dăm o șansă oamenilor să nu mai fie sclavii băncilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Apr 2016   •   13:20

UPDATE 13.20 - Legea dării în plată a fost adoptată de Camera Deputaților, care au aplaudat la finalul procedurii. Acum, legea merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, care, conform Constituției, nu mai are dreptul să o întoarcă la Parlament.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri modificările la proiectul legii dării în plată, în urma cererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, cu 207 voturi "pentru", unul împotrivă şi o abţinere.

Legea dării în plată - modificări

Daniel Zamfir a precizat, în plen, că prin reexaminarea legii, Parlamentul a dispus modificarea actului normativ în acord cu observaţiile preşedintelui, a stabilit un plafon de 250.000 de euro, a scos de sub incidenţa legii programul Prima Casă şi a stipulat că legea dării în plată se aplică şi celor aflaţi în proces de executare silită.

Cele mai importante modificări vizează eliminarea din proiectul de lege privind darea în plată a programului "Prima Casă" şi ridicarea plafonului celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă la 250.000 de euro.

O altă modificare prevede că legea se aplică şi în cazul persoanelor care au fost executate silit.

Potrivit proiectului adoptat miercuri, nu pot beneficia de prevederile sale cei care au fost condamnaţi printr-o hotărâre definitivă pentru infracţiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea legii.

Legea dării în plată stipulează că persoanele cu credite de locuinţe îşi pot ceda bunurile ipotecate către bănci dacă sunt în incapacitate de plată a ratelor împrumuturilor.

”În momentul asta, gândul meu este la sutele de mii de familii din România care așteaptă această lege. Le dăm o șansă oamenilor să aleagă cum vor să își trăiască viața, fără să fie sclavii băncilor”, a spus Daniel Zamfir, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close