Antena 3 CNN Actualitate Vot supravegheat de mascați, după o campanie cu împușcături, în mai multe localități din Ilfov

Vot supravegheat de mascați, după o campanie cu împușcături, în mai multe localități din Ilfov

Zi de vot cu mascații la poarta secției de votare în localitatea Șindrilița din Ilfov. Un conflict dintre taberele politice i-a făcut pe oamenii legii să vină să păzească votul, asta după ce în campanie s-au tras mai multe focuri de armă.

Vot supravegheat de mascați, după o campanie cu împușcături, în mai multe localități din Ilfov
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Iun 2021   •   19:31

Trei comune din județul Ilfov, Șindrilița, Piteasca și Găneasa, sunt marcate zilele acestea de conflicte, în contextul alegerilor locale. A fost nevoie de intervenția poliției și a jandarmilor pentru a aplana conflictul dintre taberele rivale.

În fața școlii din Piteasca unde este amenajată o secție de votare stă o mașină de jandarmi și polițiștii patrulează constant.

Plângeri din partea partidelor au fost și în alte localități din țară, acolo unde au loc alegeri pentru funcția de primar, inclusiv în județul Galați sau Olt, acolo unde unii dintre alegători ar fi încercat să fraudeze procesul electoral.

Încercare de fraudă electorală în Dolj

O femeie a cerut urna mobilă pentru 72 de persoane în Comuna Catane, județul Dolj, acolo unde au loc alegeri electorale pentru că pprimarul localității a decedat din cauza COVID-19, spunând că nu sunt transportabile, dar cei de la secția de Poliție și-au dat seama că ceva nu este în regulă.

Doi bărbați și o femeie au contactat astăzi polițiștii, toți trei fiind membri ai unei secții de votare din comună, și au sesizat faptul că la secție s-a prezentat o femeie în vârstă de 33 de ani, care a depus un număr de 72 de cereri pentru urna mobilă.

Cererile erau însoțite de copii ale unor documente de identitate, dar și de adeverinâe medicale, eliberate de medicii de familie.

Cei trei membri de la secțiile de votare au analizat cererile și au observat că foarte mulți dintre cetățenii care solicitau urna mobilă, iar din adeverințele lor reieșea că nu sunt transportabili, erau persoane care se puteau deplasa.

×
Subiecte în articol: vot mascati impuscaturi Campanie Ilfov
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close