Antena 3 CNN Actualitate Votul final privind legea eutanasierii câinilor fără stăpân a fost amânat

Votul final privind legea eutanasierii câinilor fără stăpân a fost amânat

Votul final privind legea eutanasierii câinilor fără stăpân a fost amânat
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Mai 2011   •   11:32
Proiectul de lege referitor la eutanasierea câinlor fără stăpân a fost adoptat pe articole de plenul Camerei Deputaţilor, nefiind aduse modificări formei adoptate de Comisia de administraţie. Votul final, care ar fi trebuit să aibă loc în sesiunea de la ora 12.30, a fost amânat.
 
Plenul Camerei Deputaţilor a început, luni, dezbaterea pe articole a proiectului de lege privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, informează Mediafax.

Dezbaterile generale au început cu propunerea viceliderilor de grup Eugen Nicolăescu (PNL) şi Aura Vasile (PSD) ca proiectul de lege să fie retirmis la Comisia de Administraţie, cu termen 31 august 2011.


Propunerea de retirmitere la Comisie a fost susţinută şi de către liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian. Acesta a solicitat ca termenul de predare a raportului să fie prelungit chiar până în toamnă, astfel încât să aibă loc o dezbatere amplă, care să implice întreaga societate românească.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, însă, propunerea de retrimitere la Comisie, după ce s-au înregistrat 65 de voturi "pentru", 61 de voturi "împotrivă" şi cinci abţineri, care se contabilizează la voturile "împotrivă".

După respingerea propunerii de retrimitere la Comisie, plenul a trect la dezbaterile generale.

Proiectul de lege face parte din categoria legilor organice, Camera Depuaţilor fiind forul decizional.




 

×
Subiecte în articol: eutanasiere caini Camera Deputatilor vot
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close