Antena 3 CNN Actualitate Vouchere de la stat pentru încălzirea cu lemne de foc. Care va fi limita maximă pentru fiecare gospodărie

Vouchere de la stat pentru încălzirea cu lemne de foc. Care va fi limita maximă pentru fiecare gospodărie

Ministerul Mediului va propune acordarea unei subvenții de 150 de lei pentru metrul cub de lemne de foc. Dacă pentru gaz și energie Guvernul a adoptat scheme de compensare, Coaliția vrea să aplice o soluție similară și pentru încălzirea bazată pe lemne.

Vouchere de la stat pentru încălzirea cu lemne de foc. Care va fi limita maximă pentru fiecare gospodărie
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    31 Aug 2022   •   15:17

Jumătate din populația României folosește lemnul pentru a se încălzi, spun statisticile. Însă prețul lemnelor a crescut în ultima vreme. Acesta este și motivul pentru care Guvernul ia în calcul acordarea de subvenții și pentru această metodă de încălzire, scrie observatornews.ro.

"Creșterea, conform propunerii pe care o vom înainta, ar trebui compensată cu o sumă de 150 de lei pe metrul cub pentru lemn de foc pentru persoanele care cumpără cu factură lemnul de foc (...). Vom propune ca limita pentru cantitate să fie de 5 metri cubi", a anunțat recent ministrul mediului Tanczos Barna. 

Prin această măsură, coaliția își dorește să existe o egalitate între populația care se încălzește pe gaz, energie electrică sau lemne.  

Subvenția ar trebui să se acorde pe întreg sezonul rece, iar propunerea oficială va fi lansată după o analiză în coaliția de guvernare. Până în prezent, de subvenții la încălzirea cu lemne beneficiau doar persoanele cu venituri reduse. 

×
Subiecte în articol: voucher lemne de foc
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close