Antena 3 CNN Actualitate Voucherele de vacanţă, la un pas de concretizare. Ce prevede proiectul

Voucherele de vacanţă, la un pas de concretizare. Ce prevede proiectul

Voucherele de vacanţă, la un pas de concretizare. Ce prevede proiectul
Sursa foto: foto: face.com
24 Mai 2015   •   08:55

Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget au aprobat un proiect de lege care prevede că TOŢI angajatorii trebuie să pună bani în bugetul anual pentru a le da angajaţilor voucherele de concediu. Suma, care poate trece de 6.000 de lei, va fi dedusă din impozitele şi taxele angajatorilor.

S-a dat startul sezonului estival 2015. Atât reprezentanţii ministerului Turismului cât şi patronatele din turism speră ca numărul românilor care vor ajunge pe litoral să fie cât mai mare. Acest lucru ar fi posibil şi dacă implementarea voucherelor de vacanţă ar deveni o certitudine. Deocamdată, proiectul de Lege privind acordarea voucherelor aşteaptă votul final din partea deputaţilor după ce a fost aprobat în comisiile de specialitate.

Proiectul initial al legii prevedea că voucherele vor fi emise doar de către Autoritatea Naţională pentru Turism. Noile modificari sunt acum mult mai permisive.

O altă noutate ce apare în viitoarea lege este că si functionarii publici vor putea sa beneficieze de aceste vouchere de vacanta. Specialistii in domeniu spera ca aceasta masura sa aduca un suflu nou  turismului romanesc.

×
Subiecte în articol: vouchere vacanţă
Parteneri
Benzina şi motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2024
x close