Antena 3 CNN Actualitate Vrancea. Un copil s-a născut cu alcoolism fetal, după ce mama lui a băut în exces în timpul sarcinii

Vrancea. Un copil s-a născut cu alcoolism fetal, după ce mama lui a băut în exces în timpul sarcinii

Vrancea. Un copil s-a născut cu alcoolism fetal, după ce mama lui a băut în exces în timpul sarcinii
Sursa foto: Foto: salon.com
de M.Z.    |    14 Mai 2014   •   11:02

Soartă nefericită pentru un nou născut din Vrancea. Pentru că mama lui a băut în exces în timpul sarcinii, bebeluşul s-a născut cu grave probleme de sănătate. 


Copilul a ajuns în grija unui asistent maternal care a încercat să-i asigure o viaţă mai bună. 

Din cauză că se simţea rău, bebeluşul a ajuns pe mâna medicilor de la Spitalul pentru Copii ''Sf. Maria'' din Iaşi care au pus diagnosticul "alcoolism fetal".
 
Copilul născut prematur nu lua în greutate în ciuda eforturilor familiei adoptive, astfel că fetiţa a fost internată de mai multe ori la spitalul judeţean din Focşani. De acolo, medicii au hotărât să o transfere la Spitalul pentru Copii ''Sf. Maria'' din Iaşi unde au stabilit un diagnostic cumplit - alcoolism fetal.
 
Părinţii naturali spun că nu au probleme cu alcoolul. Ei mai au trei copii, însă niciunul nu se află în îngrijirea lor. Doi copii sunt în şcoli speciale din Vrancea, iar unul este crescut de acelaşi asistent maternal care care a luat în grijă fetiţa aflată acum la spitalul din Iaşi. 

România ocupă locul 5 în lume, în ceea ce priveşte consumul de alcool, arată un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
 

×
Subiecte în articol: Vrancea
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close