Antena 3 CNN Actualitate Vreau să ajut. O mână de ajutor pentru Alexandru Gabriel, un copil care se zbate să trăiască

Vreau să ajut. O mână de ajutor pentru Alexandru Gabriel, un copil care se zbate să trăiască

Milioane de români au azi prilej de sărbătoare, este ziua Sfinților Mihail și Gavril. Un Gabriel mic, de doar trei săptămâni, se zbate să trăiască după ce a venit pe lume pe neașteptate, cu o gravă problemă de sănătate: tensiune pulmonară arterială.

Vreau să ajut. O mână de ajutor pentru Alexandru Gabriel, un copil care se zbate să trăiască
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2020   •   13:45

Bebelușul este ținut în viață de aparate și de un tratament vital dar scump. Speriați de facturile care le vin zilnic pentru copil din clinica privată unde băiețelul s-a născut de urgență, disperați că bebelușul nu are loc într-o secție de terapie intensivă de stat, părinții cer ajutor.

Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinit Alexandru Gabriel, dar și alți copii. Vă avetizăm că urmează imagini care vă pot afecta emotional.

Mihaela și Nicușor Brezoi sunt împreună de opt ani. Acum șase s-au căsătorit si, ca orice cuplu, si-au dorit copii. In februarie anul acesta, Mihaela si-a dat seama ca e insarcinata.

Testul luat din farmacie i-a confirmat banuiala dar, ca sa fie sigura, si-a sunat medicul obstetrician dintr-un spital bucurestean.

Din cauza pandemiei, doctorul a primit-o pe Mihaela o luna mai tarziu. A consultat-o, i-a spus ce analize are de facut si totul a decurs aparent normal.

Numai ca Mihaela a tot acuzat greata, stari prelungite de voma si spre ultimele saptamani de sarcina, dureri in partea dreapta - in zona ficatului. Despre acest ultim simptom, viitoarea mamica nu i-a pomenit nimic doctorului.

Preeclampsia este o problemă de sănătate majoră, răspândită în întreaga lume, o formă de hipertensiune specifică sarcinii.

Preeclampsia complică, în medie, cinci până la opt la sută din sarcini, crescând mortalitatea maternă şi fetală. De acestea Mihaela a aflat în clinica privata unde a născut de urgență și la care își făcuse un abonament ca să evite problemele din spitalele de stat copleșite de lupta împotriva coronavirusului.

A ajuns la clinică în prima oră a zilei de 20 octombrie.

Mihaelei i-a fost făcută cezariană. Alexandru Gabriel s-a născut la opt luni și a primit la naștere nota cinci.

Cu plămânii incomplet dezvoltați, bebelușul face din primele minute de viață un tratament complex. In prima saptamana de viata i-au fost administrate mai multe doze de oxid nitric in concentratie de 40 la sută pe zi si i-au fost aspirate mecanic secretiile uscate din plamani. Astazi a ajuns la o administrare de aproximativ trei la sută oxid nitric pe zi.

Bebelușul deocamdată este stabil dar este într-o stare foarte gravă. Foarte, foarte gravă.

Mihaela și Nicușor Brezoi au încercat să își mute bebelușul din clinica privată în secția de neonatologie a unuia dintre spitalele de stat. Nu sunt locuri. Bebelușul Alexandru Gabriel este pe lista de așteptare la poziția 27. Așa au ajuns tinerii părinți să ceară ajutor ca să poată achita datoriile adunate pentru salvarea primului lor copil.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundatiei Mereu Aproape (Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON; Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR; Cod SWIFT: BTRLRO22) ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom (0 900 900 303: 3 euro/apel; 0 900 900 305: 5 euro/apel; 0 900 900 301: 10 euro/apel).

Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin paypal.

×
Subiecte în articol: vreau sa ajut
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close