Antena 3 CNN Actualitate "Vreau să îmi văd fetele" - primele declaraţii ale mamei siamezelor născute la Piteşti

"Vreau să îmi văd fetele" - primele declaraţii ale mamei siamezelor născute la Piteşti

"Vreau să îmi văd fetele" - primele declaraţii ale mamei siamezelor născute la Piteşti
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    30 Dec 2011   •   14:44

Antena 3 vă prezintă primele declaraţii ale mamei siamezelor născute luni la Piteşti.

"Vreau să îmi văd fetele", a spus, vineri, mama siamezelor, Maria Stroe, în direct la Antena 3.

Femeia s-a declarat mâhnită că lumea vorbeşte că vrea să-şi părăseacă siamezele.

"De aseară, de când am venit acasă de la spital, mă uit întruna la TV şi aş ruga pe toată lumea să nu mai spună că le voi abandona. Nu le voi abandona", a spus mama siamezelor.

"Nu mă simt prea bine, dar încerc să-mi revin, voi lupta, eu voi fi alături de ele, orice se va întâmpla", a continuat mama fetelor.

Maria Stroe a mai ţinut să precizeze că tatăl fetiţelor, dar şi mama sa au fost la spital şi le-au văzut pe siameze.

"Tatăl fetiţelor este bucuros că le-a putut vedea. El a fost astăzi la ele. Şi mama mea a fost ieri şi le-a văzut", a declarat mama gemenelor.

 


Siamezele din Piteşti născute în a doua zi de Crăciun au de acum acte în regulă. Mama fetiţelor gemene le-a declarat la Registratura Spitalului Judeţean, deşi în primele zile nu se interesase de soarta lor. Adelina Ştefania şi Raluca Andreea sunt numele alese de mama lor.

Cele două surori vor rămâne o perioadă de timp internate în spital, până când medicii vor decide ce vor face mai departe.

Cadrele medicale susţin că mama siamezelor nu a avut nicio secundă intenţia de a le abandona, ci doar şi-a dorit discreţie.

Gemenele siameze, unite în zona toracelui şi a abdomenului, care cântăresc împreună 2,800 kilograme s-au născut în a doua zi de Crăciun la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Ele au fost transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Gemenele unite în zona toraco-abdominală, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de centimetri, sunt lipite în zona ficatului, dar au inimi separate.

Fetiţele s-au născut pe 26 decembrie, la maternitatea din Piteşti şi au fost transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.


×
Subiecte în articol: gemene Pitești
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close