Antena 3 CNN Actualitate "Vreau să le cer celor din Piaţa Universităţii să nu ne condamne la moarte prin împrumutare". Mesajul protestatarilor de la Roşia Montantă

"Vreau să le cer celor din Piaţa Universităţii să nu ne condamne la moarte prin împrumutare". Mesajul protestatarilor de la Roşia Montantă

"Vreau să le cer celor din Piaţa Universităţii să nu ne condamne la moarte prin împrumutare". Mesajul protestatarilor de la Roşia Montantă
de O.P.    |    23 Sep 2013   •   05:38

Si la Roşia Montană, mii de oameni au reluat protestele, atât la suprafaţă, cât şi în mină. Zeci de mineri s-au blocat din nou în subteran pentru câteva ore. În tot acest timp, peste două mii de oameni manifestau la intrarea în mină. Minerii au protestat şi săptâmâna trecută şi au stat blocaţi în galeriile subterane timp de cinci zile.

Peste 1.000 de protestatari faţă de proiectul Roşia Montană au pornit în marş de la Universitate

Peste două mii de oameni s-au adunat la intrarea în mina de la Roşia Montană pentru a cere garanţii că proiectul de exploatare nu va fi respins. În timpul protestelor de afară, zeci de mineri au mers pentru câteva ore în subteran.

"Vreau le cer celor din Piaţa Universităţii sa nu ne condamne la moarte prin imprumutare", este mesajul transmis de protestatarii din Roşia Montană celor din Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Minerii au făcut un apel la solidaritate şi le-au transmis celor care se opun proiectului să înţeleagă importanţa locurilor de muncă.

În urmă cu mai bine de o săptămână, zeci de mineri s-au blocat în subteran şi au cerut autorităţilor să continue proiectul de la Roşia Montană. Oamenii au stat cinci zile şi şase nopţi închişi în mină, în condiţii de nedescris.

Pentru mai bine de jumătate dintre minerii de la Roşia Montană, contractele de muncă expiră în acestă lună. Dacă proiectul de exploatare nu va fi aprobat, oamenii îşi vor pierde locurile de muncă. Rata şomajului în Roşia Montană ar ajunge astfel la 74 la sută.

×
Subiecte în articol: Rosia Montana
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close