Antena 3 CNN Actualitate Vreme caldă pentru această perioadă. Zonele în care vor fi 17 grade în acest weekend

Vreme caldă pentru această perioadă. Zonele în care vor fi 17 grade în acest weekend

Vreme caldă pentru această perioadă. Zonele în care vor fi 17 grade în acest weekend
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Feb 2019   •   16:40

Valorile termice vor continua sã creascã, astfel încât vremea va deveni caldã pentru aceastã datã, deosebit de caldã în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în cele centrale şi de sud-est. În jumãtatea de vest a ţãrii înnorãrile vor fi temporare, iar izolat şi trecãtor vor fi posibile ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar local dimineaţa şi mai ales noaptea va fi ceaţã şi nebulozitate joasã stratiformã, posibil asociate cu burniţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în regiunile vestice şi la munte, cu viteze mai mari în Banat, sudul Crişanei şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest spre 10...12 grade, dar izolat uşor mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 3 februarie

Vremea va fi deosebit de caldã mai ales în regiunile intracarpatice şi în cele sud-estice, la deal şi munte. Cerul va fi temporar noros şi local, îndeosebi în prima parte a zilei şi noaptea, în zonele joase din sud şi est se vor semnala ceaţã şi nebulozitate joasã stratiformã, posibil asociate cu burniţã. În cursul nopţii înnorãrile se vor accentua în vestul ţãrii, unde pe arii restrânse vor fi ploi şi sub formã de aversã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, cu precãdere pe creste, iar ziua şi în vestul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 17 grade, cu cele mai scãzute valori în zonele cu ceaţã persistentã, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã în jurul valorii de -5 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru luni, 4 februarie

Deşi valorile termice, cu precãdere cele diurne, vor marca o scãdere în majoritatea regiunilor, vremea se va menţine caldã pentru aceastã perioadã. Îndeosebi în Moldova şi local în Muntenia nebulozitatea joasã de tip stratiform va persista pe aproape tot parcursul intervalului şi izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţã.

În celelalte regiuni înnorãrile vor fi temporare şi, în special în regiunile vestice şi sud-vestice, pe spaţii mici va ploua slab. Mai ales dimineaţa şi noaptea, local în zonele joase de relief din sud şi est şi pe arii mai restrânse în rest va fi ceaţã.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close