Antena 3 CNN Actualitate Alertă METEO! Vreme capricioasă până miercuri. Informare ANM de ultimă oră

Alertă METEO! Vreme capricioasă până miercuri. Informare ANM de ultimă oră

Ploi, vijelii şi disconfort termic ne aşteaptă începând de astăzi şi până miercuri dimineaţa, potrivit unei informări de instabilitatea atmosferică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Alertă METEO! Vreme capricioasă până miercuri. Informare ANM de ultimă oră
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    06 Iul 2020   •   16:16

Potrivit meteorologilor, avertizarea este valabilă în întreaga țară, începând de luni, de la ora 10.00 şi până miercuri dimineața, la ora 8.00. Astfel, în perioada menţionată, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii

Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp, se mai arată în informarea ANM. De asemenea, meteorologii susțin că, în special în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Marţi, temperatura scade

Tot în perioada menţionată, de luni şi până miercuri dimineaţă, temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade. În București, vremea va fi călduroasă luni, caniculară după-amiaza, cu 35-36 de grade, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Marți, temperaturile vor scădea, dar, cu toate acestea, disconfortul termic se va menține ridicat. Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close