Antena 3 CNN Actualitate Vreme instabilă în toată ţara. Vezi prognoza meteo până duminică

Vreme instabilă în toată ţara. Vezi prognoza meteo până duminică

Vreme instabilă în toată ţara. Vezi prognoza meteo până duminică
10 Mar 2016   •   08:29

ANM a emis o informare de vreme instabila, valabila in majoritatea regiunilor pana vineri dimineata. Aceasta anunta ploi serioase in Banat, Oltenia si vestul Munteniei; lapovita si ninsoare pe crestele montane si vant intens in sud si sud-est, transmit stirileprotv.ro.

Prognoza meteo pentru joi, 10 martie

Joi avem parte de vreme inchisa si ploi, mai serioase in Banat, Oltenia si vestul Munteniei. Maximele termice ajung in intervalul 9...15 grade. In Dobrogea si Baragan norii vor fi numerosi; va picura trecator, dar in zona deltei e posibil sa apara un pic si soarele. Vantul va agita atmosfera, iar temperaturile vor urca pana la 12...13 grade. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei cerul ramane acoperit de nori toata ziua; va picura trecator, iar vantul va fi destul de activ. Dupa pranz termometrele vor indica 12...13 grade.

Jumatatea nordica a Moldovei va avea si astazi o zi mohorata, dar cu foarte putine ploi. Temperaturile, mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului, se vor situa intre 10 si 14 grade. Vantul va sufla cu putere pe crestele montane, unde se anunta lapovita si chiar ninsori. In nordul Transilvaniei si in Maramures vremea se mentine calda pentru aceasta dat, cu maxime ce ajung la 15 grade. Nu sunt sanse sa zarim soarele si mai vin cateva ploi slabe, din loc in loc.

In regiunile vestice se anunta vreme urata, cu ploi frecvente. In Banat se pot acumula cantitati ceva mai mari de apa, de peste 15...20 L/mp. Temperaturile, usor mai scazute decat ieri, se opresc la 12...13 grade. In centrul Romaniei innorarile persista si nu este exclus sa cada cativa stropi de ploaie. La munte, la altitudini mari, se anunta lapovita, ninsoare si vant nervos. In sud-vestul tarii va continua sa ploua si se pot strange cantitati mai insemnate de apa. Vantul isi face simtita prezenta, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung la 13...14 grade.

Sudul tarii nu scapa nici astazi de innorari si ploi. Vantul va avea unele intensificari, iar temperaturile, mai potrivite pentru data din calendar, vor ajunge cu greu la 13...14 grade in zona Pitesti. (Bucuresti) Vreme urata si astazi in zona Capitalei: cer noros, ploi in mai multe reprize si vant intens. Maxima prognozata, la fel ca cea de ieri, este de 10 grade. Va ploua si dupa lasarea noptii, iar in zori se vor inregistra in jur de 5 grade. n zona montana se anunta ploi zdravene in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, unde se vor strange peste 20 L/mp. In rest va ploua slab, iar la altitudini mari va fi lapovita sau va ninge, iar vantul va sufla cu peste 70 Km/h. Temperaturile vor depasi valorile obisnuite.

Prognoza meteo pana duminica

Vineri cerul va fi noros, va ploua si vantul va avea unele intensificari. care temperatura maxima nu va mai depasi 9 grade. Minima termica va fi de 5...6 grade. Vineri maxima termica se va situa sub normalul acestei perioade. Cerul va fi noros, va ploua slab pina pe la prinz si vintul va fi activ. Sambata vom avea o temperatura normala pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult noros si numai in prioma parte a zilei vor mai fi conditii sa ploua slab. Ajungem in zona de munte unde astazi ploile cuprind treptat toate masivele. In Carpatii Meridionali, In Orientali si in Muntii Banatului se vor strange peste 20 L/mp. La altitudini mari se anunta ninsori, lapovita si vant intens.

Temperaturile inca se mentin la valori ridicate. Sambata va ploua pe arii extinse in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in cei Orientali, unde se vor cumula peste 15...20 l/mp. In rest vor fi ploi slabe cantitativ iar in Carpatii Meridionali, la peste 1700 m altitudine, vor fi si lapovite si ninsori. Vantul se va inteti pe crestele inalte si temperatura aerului va fi in scadere usoara. Vineri mai scad temperaturile in majoritatea regiunilor. Precipitatiile voe veni cam peste tot si izolat se vor stringe cantitati mai mari de apa. Vor fi in zona Carpatilor Orientali si pe crestele Carpatilor Meridionali si Occidentali, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va avea unele intensificari.  Duminica valorile termice vor fi normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales ziua, local se vor semnala precipitatii mixte, slabe cantitativ.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo meteo ploi vant
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close