Antena 3 CNN Actualitate Vremea se schimbă radical. După câteva zile cu 0 grade, urmează 25 de grade

Vremea se schimbă radical. După câteva zile cu 0 grade, urmează 25 de grade

După câteva zile reci, vremea va fi în continuă încălzire pe parcursul următoarelor două săptămâni şi se va ajunge la temperaturi de 25 de grade. La munte temperatura va oscila între 4 și 12 grade. Va ploua zilnic după 24 octombrie.

Vremea se schimbă radical. După câteva zile cu 0 grade, urmează 25 de grade
de Andreea Cigolea    |    19 Oct 2020   •   12:00

Meteorologii au emis, luni, prognoza pe următoarele două săptămâni.

MUNTENIA

În primele două zile vremea va fi răcoroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 16 grade și a minimelor de aproximativ 4 grade. În perioada 21-23 octombrie se va încălzi treptat, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 22 de grade, urmând ca până la finalul primei săptămâni acestea să scadă ușor spre 20 de grade. În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere până la valori medii de 9 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice apropiate de cele normale, în medie cu maxime de 14...17 grade şi minime de 5...8 grade. Temporar, ploi slabe, pot apărea pe arii restrânse, după data de 24 octombrie.

LA MUNTE

Prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4...6 grade și minime medii de -3...0 grade. În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14...15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade. În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8...10 grade şi minime de 0...4 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari.

×
Subiecte în articol: vremea grade
Parteneri
Cum denunți polița RCA Euroins, pas cu pas
x close