Antena 3 CNN Actualitate Bilanțul codului de vreme rea din țară: Accidente rutiere, trenuri blocate, oameni răniți și copaci doborâți

Bilanțul codului de vreme rea din țară: Accidente rutiere, trenuri blocate, oameni răniți și copaci doborâți

Vremea rea a făcut prăpăd în toată ţara! În mai multe zone a nins abundent şi s-a depus un strat consistent de zăpadă. În Mureş au avut loc mai multe accidente rutiere din cauza vizibilităţii scăzute şi a poleiului depus pe carosabil, iar mai multe drumuri din Neamţ, Harghita şi Covasna au fost blocate de troiene.

Bilanțul codului de vreme rea din țară: Accidente rutiere, trenuri blocate, oameni răniți și copaci doborâți
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   17:37

După ninsorile abundente şi viscolul puternic, zeci de maşini şi camioane au rămas blocate pe şosea, în judeţul Neamţ. Pe drumul judeţean 208G, circulaţia a fost întreruptă câteva ore şi a fost nevoie de intervenţia echipelor speciale.

Copacii doborâţi au blocat drumuri şi căi ferate în Covasna, Braşov şi Hunedoara

Traficul rutier şi feroviar a fost  blocat, miercuri dimineaţa, pe mai multe drumuri şi căi ferate din Covasna, Braşov şi Hunedoara, după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi de vremea aspră.

Rafalele puternice de vânt au smuls mai mulţi copaci din rădăcini şi au spulberat cablurile de înaltă tensiune. Zeci de localităţi din judeţul Neamţ au rămas în beznă.

Curentul a căzut şi în staţiunea Băile Tuşnad, iar circulaţia trenurilor în zonă a fost oprită, după ce firele electrice au fost rupte de copacii doborâţi.

100 de oameni au rămas blocaţi în tren şase ore

Oamenii au îndurat frigul, până ce garnitura a putut fi repornită.

Patru trenuri de persoane au fost nevoite să staţioneze mai bine de 10 ore  în staţiile Malnaş Băi-Bixadul Oltului şi Tuşnad Sat din cauza doborâturilor provocate de căderile abundente de zăpadă. Zeci de copaci s-au prăbuşit peste linie în jurul orei două noaptea iar angajaţii CFR au intervenit pentru îndepărtarea copacilor prăbuşiţi  sub greutatea zăpezii pe calea ferată și cu două drezine pantograf pentru remedierea defecțiunilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact

În jurul orei 9, traficul feroviar s-a reluat dar după trecerea primei garnituri de tren circulaţia s-a întrerupt din nou după ce au început să cadă din nou arbori peste linie. Între timp, cei aproximatv 80 de călători din trenul Baia Mare Bucureşti au primit au primit apă şi croissante de la angajaţii CFR  în staţia din Băile Tuşnad . Circulaţia feroviară pe ruta Braşov Miercurea Ciuc s-a reluat în jurul orei 12 cu locomotive Diesel până la repunerea sub tensiune a liniei de contact, după aproximativ 10 ore de întrerupere dar în zonă continua să ningă abundent, stratul de zăpadă depus depăşind 40 de centimetri.

De asemenea, În Sighişoara, un stâlp a fost doborât de vânt chiar pe carosabil şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor ISU.

Doi omeni au fost răniţi după ce s-au răsturnat cu maşina

Tot în judeţul Mureş, doi oameni au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce maşina în care se aflau a derapat şi s-a răsturnat pe marginea drumului. Accidentul s-a produs în localitatea Budiul Mic, iar traficul a fost blocat în zonă timp de câteva ore, pe ambele sensuri.

Iar şoferul unui TIR a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o casă, în localitatea Sângeorgiu de Pădure.

În Sinaia, mai mulţi copaci au fost atât de zdruncinaţi de vânt, încât exista pericolul ca aceştia să se rupă în orice moment. Mai multe autospeciale ISU Prahova, din care una cu scară, au intervenit pentru tăierea lor.

Şi la Sfântu Gheorghe au fost probleme din cauza vremii. Mai multe TIR-uri au rămas blocate în această dimineaţă pe şoseaua de centură. Autorităţile au intervenit şi le-au tractat.

Meteorologii avertizează că vremea rea va continua şi zilele următoare, iar codurile vor fi menţinute.

 

 

×
Subiecte în articol: vreme rea trenuri copaci bilant
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close