Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea a făcut ravagii în toată ţara! Imagini cu pagubele provocate de vântul puternic

Vremea rea a făcut ravagii în toată ţara! Imagini cu pagubele provocate de vântul puternic

Vremea s-a schimbat radical în toată ţara. Canicula a fost urmată de furtuni şi ploi torenţiale, iar mai multe oraşe au fost măturate de ploi şi vânt puternic. Mai mult, în unele zone, pompierii au avut intervenţii dificile din cauza copacilor căzuţi la pământ. Vremea rea a afectat şi circulaţia feroviară.

Vremea rea a făcut ravagii în toată ţara! Imagini cu pagubele provocate de vântul puternic
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2022   •   11:53

După o vară în care temperaturile ridicate au inregistrat cele mai mari recorduri din ultimii ani, în acest weekend, staţiunea Rânca a fost acoperită complet cu zăpadă.

Temperaturile au scăzut şi cu 12 grade faţă de valorile termice înregistrate la mijlocul săptămânii trecute.

Locurile din ţară unde a nins

A căzut prima ninsoare şi în Munţii Retezat din judeţul Hunedoara.

Temperaturile au scăzut sub zero grade, iar vântul puternic şi ninsoarea viscolită au transformat culmile Retezatului într-un peisaj glaciar.

Prima zăpadă din acest sezon a căzut şi în Alba, în comuna Horea. Primii fulgi de nea au fost întâmpinaţi cu multă bucurie de internauţi.

La Bâlea Lac, primii fulgi de zăpadă au fost prilej de petrecere pentru turişti.

Acolo unde nu a nins, ploile şi vântul au făcut ravagii

În Sibiu, pompierii au intervenit de urgenţă după ce mai mulţi copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic. Într-o altă zonă din oraş, un acoperiş a fost aproape smuls de vântul puternic.

Zona muntoasă a județului Suceava a fost lovită din plin de furtuni. Mai mulți copaci din zona Grădinița și Coșna au fost smulși de vânt și trântiţi pe liniile de cale ferată. 

Sute de pasageri au așteptat cu orele în vagoane, după ce calea ferată între Moldova și Ardeal a fost paralizată din cauza arborilor căzuți pe şine în judetul Suceava.

Şi în Tulcea, din cauza vântului puternic, un copac s-a prăbuşit peste locuinţa unei familii şi a distrus o parte din acoperiş. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

În Dolj, autorităţile au decis să închidă parcurile publice din oraş, după ce vântul a bătut cu peste 50 de kilometri pe oră.

Probleme au fost şi în Olt, după ce mai multe elemente de construcţie, desprinse de pe acoperişul unui bloc, au căzut pe carosabil.

Vremea rea a închis toate porturile de la Marea Neagră

Nici pe plajă nu a fost mai bine. Vremea rea și-a spus cuvântul și în stațiunea Mamaia, unde o furtună de nisip i-a gonit pe toți cei care și-au planificat o plimbare pe malul mării.

Tot din cauza vremii rele, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise.

×
Subiecte în articol: vreme pagube vant puternic copaci ninsoare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close