Antena 3 CNN Actualitate Vreme severă în România. Inundații în nouă județe din țară, în plin cod roșu de caniculă

Vreme severă în România. Inundații în nouă județe din țară, în plin cod roșu de caniculă

Vremea trece de la o extremă, la alta, în România. Şi asta într-o singură zi. În vestul țarii, atmosfera a fost fierbinte, la propriu.

Vreme severă în România. Inundații în nouă județe din țară, în plin cod roșu de caniculă
de Georgiana Adam    |    24 Iun 2021   •   09:27

Au fost mai mult de 40 de grade celsius la umbră. Între timp, în est şi sud-est inundaţiile şi grindina au făcut prăpăd, tot sub o avertizare de cod portocaliu, dar de vijelie.

Zeci de gospodării au fost distruse, iar oamenii au fugit din calea apelor la rude. Un drum judeţean din Alba a fost rupt de o viitură puternică, iar Mănăstirea Râmeţ a rămas izolată.

În Galați au căzut peste 70 litri pe metru pătrat în doar 40 de minute, iar canalizările nu au mai făcut faţă. Zeci de străzi s-au umplut cu apă, iar oamenii au chemat disperaţi salvatorii.

Un scurtcircuit la reţeaua de semaforizare a oraşului a blocat traficul. Intersecţiile pline de apă au devenit impracticabile, iar cozile de maşini au paralizat oraşul.

Restaurant inundat în Galați

Un restaurant de pe faleza oraşului s-a umplut de apă. Şi un hipermarket din oraş a fost inundat.

Peste 20 de gospodării din Brăila, inundate

În Brăila, peste 20 de gospodării s-au inundat, iar pompierii au intervenit la foc continuu.

În satul Vulcana de Sus din Dâmboviţa a plouat cu grindină cât nuca. Bucățile mari de gheață au distrus grădinile de zarzavaturi și pomii fructiferi.

În satul Lunguleţu, localitate renumită pentru producţia de cartofi, ploile au inundat tot - gospodării, uliţe şi culturi. Producția de cartofi de anul acesta riscă să fie compromisă.

Ploaie cu gheață în Argeș

A plouat cu gheaţă cât pumnul şi în judeţele Argeş şi Olt.

În mai multe localităţi din Harghita, oamenii împreună cu pompierii au încercat din răsputeri să îşi salveze bunurile. Au folosit tot ce aveau la îndemână, inclusiv găleţi şi ligheane.

Drum județetean, rupt de viitură în Alba

În Alba, viitura a rupt un drum judeţean pe o distanţă de 30 de metri.

Mănăstirea Râmeț a rămas izolată după surparea drumului. Credincioşii mai pot ajunge, acum, doar pe jos la lăcaşul de cult.

S-a intervenit şi pe râul Olt pentru degajarea mai multor copaci veniți din amonte și prinși într-o punte, în comuna Mândra.

Trei vaci, la un pas de moarte la Buzău

În Buzău, trei vaci au fost la un pas să moară în aluviunile de pe malul râului Buzău, sufocate în noroi, dacă un pescar nu suna la pompieri să ceară ajutorul.

În Arad un tânăr care a sărit în Crişul Alb să se scalde a fost luat de curenţi. Din păcate însă, scafandrii l-au adus la mal fără suflare.

×
Subiecte în articol: inundatii judete cod rosu ape viitura
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close