Antena 3 CNN Actualitate Vremea a făcut prăpăd în țară! Sute de gospodării măturate, mii de oameni izolaţi, drumuri smulse de ape, după ploile torențiale

Vremea a făcut prăpăd în țară! Sute de gospodării măturate, mii de oameni izolaţi, drumuri smulse de ape, după ploile torențiale

Vremea a făcut prăpăd în țară! Sute de gospodării măturate, mii de oameni izolaţi, drumuri smulse de ape, după ploile torențiale
05 Iun 2019   •   07:48

Sute de gospodării măturate de viituri, mii de oameni izolaţi, drumuri smulse de ape cu tot cu terasament şi sute de hectare de culturi distruse! 

Acesta este bilanţul de după furtunile, vijeliile şi grindina care au lovit ieri 29 de judeţe. Meteorologii au emis ieri două coduri roşii de ploi torenţiale, vânt puternic şi grindină de mari dimensiuni pentru mai multe localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi. Iar pericolul încă nu a trecut. 

Întreg sudul ţării este sub coduri portocalii şi galbene de inundaţii. Dunărea stă să iasă din matcă, la Bechet a depăşit cu 6 cm cota de atenţie.

O ploaie torențială de 30 de minute a făcut prăpăd în municipiul Piatra Neamţ. Canalizarea a cedat, iar oamenii s+au treyit cu apa in case, in toiul nopţii. Zeci de gospodării au fost inundate şi în judeţul Timiş. Echipajele de pomperi au intervenit pentru a+i ajuta pe localnici. 

Ploile abundente au făcut prăpad în judeţul Botoşani. În comuna Coţuşca, apele s-au revărsat de pe dealuri si au maturat totul in calea lor. 

A fost rupere de nori şi în judetul Vaslui. Viitura a intrat în zeci de gospodarii, iar sute de hectare de culturi au fost distruse. În mai multe localităti a fost cod roșu de grindină. 

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close