Antena 3 Actualitate VREMEA, caldă pentru această perioadă a anului. Au fost temperaturi record!

VREMEA, caldă pentru această perioadă a anului. Au fost temperaturi record!

de S.T.    |    28 Oct 2018   •   16:22
VREMEA, caldă pentru această perioadă a anului. Au fost temperaturi record!
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Vremea este deosebit de caldă în toată ţara, cu valori termice mai ridicate decât în mod obişnuit pentru această perioadă, în general, cu peste 10 grade.

„Au fost multe recorduri de temperaturi. În Zimnicea temperatura record a fost de 28 de grade”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM.

Au fost recorduri termice și la valorile minime.

Potrivit Alinei Șerban, „a fost cea mai caldă noapte de când se fac măsurători meteo în mod constant”.

PROGNOZA METEO pentru luni, 29 octombrie

Vremea va fi deosebit de caldã, cu valori termice mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã, în general, cu peste 9...10 grade. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele minime între 5 grade în estul Transilvaniei şi 17...18 grade în Dealurile de Vest. Cerul va avea înnorãri trecãtoare, însã doar izolat vor fi averse slabe în regiunile vestice, nordice şi la munte, cu precãdere în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în Banat, în Crişana, pe litoral şi în zona montanã înaltã, în special, a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, unde rafalele vor depãşi 70...80 km/h. Dimineaţa şi noaptea se va produce ceaţã în centru, sud şi est, însã pe arii restrânse şi mai ales în zonele joase de relief.

PROGNOZA METEO pentru marți, 30 octombrie

Vremea va fi în continuare deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii, cu temperaturi maxime cuprinse între 19 şi 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse şi posibil descãrcãri electrice în regiunile vestice, nord-vestice, local la munte şi izolat în centrul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în prima parte a intervalului în zona montanã, în special pe creste, iar la cote mai reduse local şi în vest şi pe litoral.

Temperaturile minime, deşi mai scãzute decât în noaptea anterioarã în regiunile intracarpatice, se vor situa peste cele climatologic specifice datei, cu valori cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei şi 16 grade pe litoral. La începutul şi sfârşitul intervalului pe arii restrânse va fi ceaţã.

PROGNOZA METEO pentru miercuri, 31 octombrie

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice sfârşitului de octombrie, chiar dacã îndeosebi în nord-vest şi în centru maximele vor marca o scãdere faţã de ziua anterioarã. Cerul va fi variabil, iar în regiunile extracarpatice, mai ales noaptea, vor fi nori joşi sau ceaţã şi izolat burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei.

×
Subiecte în articol: vremea temperaturi Alina Şerban

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close