Antena 3 CNN Actualitate Vremea capricioasă a scăzut dramatic producţia de miere, care se va scumpi cu cel puţin 20% (VIDEO)

Vremea capricioasă a scăzut dramatic producţia de miere, care se va scumpi cu cel puţin 20% (VIDEO)

Vremea capricioasă a scăzut dramatic producţia de miere, care se va scumpi cu cel puţin 20% (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
14 Aug 2010   •   20:16

Deşi au vrut, albinele nu prea au avut de muncă. O glumă amară, pentru că, din cauza vremii, vom plăti mai mult mierea, anul acesta. Cu cel puţin 20%, spun crescătorii de albine. Sunt zone în care n-au scos nimic din stupi şi oamenii vor să se lase de afacere. Şi încă o veste proastă - aromata miere de salcâm nu s-a făcut aproape deloc.

Aşteaptă să vadă dacă mai scoate ceva până în toamnă. Ar mai fi ceva timp. Un lucru e clar. Indiferent de câtă miere va mai aduna, va mări cu siguranţă  preţul. Nu s-a gândit cu cât, dar orice calcule face, nu scoate nici măcar banii pe care i-a investit.

Un kilogram de miere costă acum în jur de 20-25 de lei. Cu siguranţă, spun crescătorii va urca spre 30 de lei. Nici mai mult, pentru că nu vor mai fi clienţi. Dacă o vor duce tot aşa, mulţi apicultori se vor lăsa de meserie.

România producea anual între 18.000 şi 21.000 de tone. Anul acesta însă producţia va fi la jumătate. O mare parte din mierea de la noi ia calea exportului. Statisticile arată că, în medie românii consumă 500 de grame pe cap de locuitor, faţă de 2 kilograme cât este consumul în alte ţări din Europa.



Antena 3

×
Subiecte în articol: miere albine vreme
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close